Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко відправила в регіони "перевірених бійців"

Четвер, 26 липня 2007, 12:29

Виборчу кампанію БЮТ у регіонах будуть забезпечувати депутати Верховної Ради V скликання і місцевих рад, бізнесмени, а також люди, що раніше мали досвід роботи у виконавчій владі.

Про це пише в четвер газета "Комерсант-Україна", у розпорядженні якої опинився список керівників обласних і регіональних штабів БЮТ.

Так, керівниками Київського обласного і міського штабів БЮТ призначений голова облради Володимир Майбоженко і голова столичної організації партії "Батьківщина" депутат ВР Анатолій Семинога.

У Волинській області керувати штабом БЮТ буде депутат ВР Євгеній Кирильчук, у Львівській – депутат облради Іван Денькович, у Рівненській – бізнесмен Сергій Кошин, у Херсонській – голова обласної парторганізації "Батьківщини" Юрій Одарченко, у Черкаській – депутат ВР, екс-заступник губернатора Ігор Ересько.

У Харківській області штаб БЮТ очолив Олександр Фельдман (концерн "АВЕК і Ко"), у Хмельницькій – Сергій Буряк (Брокбізнесбанк), у Запорізькій – Таріел Васадзе (корпорація "Укравто"), у Севастополі – Юрій Триндюк (ТОВ "Хлібні інвестиції").

"Ми зробили ставку на перевірених бійців. Якщо вживати резервістську термінологію – це наша гвардія, що бачила і перемоги, і поразки", - заявив депутат V скликання від БЮТ Андрій Шевченко.

У той же час, видання зауважує, що низку штабів обласних штабів БЮТ очолили люди, що прийшли в команду Юлії Тимошенко порівняно нещодавно.

Так, одеський облштаб БЮТ очолив Володимир Лемза (керував справами Одеського міськвиконкому у 2002-2004 роках, коли мером був член Партії регіонів Руслан Боделан).

Екс-губернатор Чернігівської області, депутат ВР III скликання Георгій Филипчук (у 2002 році балотувався у парламент за списком блоку "Народний рух України за єдність"), очолює вінницький обласний штаб БЮТ.

Крім того, видання відзначає, що в списку керівників штабів "практично відсутні креатури заступника голови центрального виборчого штабу БЮТ Йосипа Вінського" – виняток становить голова донецького штабу, журналіст Геннадій Задирко, що очолює обласну організацію партії "Батьківщина".

У Партії регіонів, яка поки що не розголошує імена керівників своїх обласних штабів, призначення в БЮТ і НУНС розцінюють як спробу використовувати на виборах адміністративний ресурс.

Як відомо, у блоці "Наша Україна – Народна самооборона" 12 із 27 штабів очолюють губернатори. Зокрема, штаби НУ-НС у Київській області й у Києві очолили відповідно київський губернатор Віра Ульянченко та екс-депутат Микола Катеринчук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...