Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третьяков захоплює інформаційні простори Криму і Донецька. Вибори?

Четвер, 26 липня 2007, 12:40

Холдинг "Главред-Медіа", що належить народному депутату п'ятого скликання Олександру Третьякову ("Наша Україна"), став співвласником приватної кримської телерадіокомпанії "ЖИСА".

За інформацією видання "Экономические известия", Нацрада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії на мовлення ТОВ "ТРК ЖИСА". Причина - зміни в складі власників.

Раніше телерадіокомпанія повністю належала одному власнику - сімферопольському підприємцю Сергію Живенку. Тепер до складу її власників увійшли ТОВ "Главред-Медіа" і офшорна компанія Dertus Finance Group Ltd., зареєстрована на Британських Віргінських островах. Цю компанію пов'язують із Третьяковим.

Директор ТОВ "ТРК ЖИСА" Іван Живенко підтвердив, що угода відбулася, однак її суму й інші подробиці повідомити відмовився, пославшись на комерційну таємницю.

"Відбувся не продаж, а з'явилися нові співзасновники", - сказав він. Поява нових власників, на думку Живенка, не спричинить за собою змін у редакційній політиці.

Президент холдингу "Главред-Медіа" Віктор Шлинчак також відмовився розкривати вартість угоди, пообіцявши назвати її "на одній з найближчих прес-конференцій".

За його словами, нові співвласники кримської ТРК мають намір інвестувати кошти в її розвиток, однак питання про зміну менеджменту і програмної політики телерадіокомпанії "на даний момент не стоїть".

Політична складова в цій угоді, як стверджує президент "Главред-Медіа", не присутня, і "ЖИСА" зацікавила нових співвласників винятково як комерційно привабливий проект.

"ТРК ЖИСА" є одним з 6 ефірних телеканалів, які транслюють на території півострова. До його складу входять FM-радіостанція "Радіо Рекорд" (раніше "Радіо Макс" і "Російське радіо-Крим"), низка інших підрозділів, що займаються немедійним бізнесом.

Шлинчак повідомив, що холдинг "Главред-Медіа" "цікавить тільки медіа-складова" ТРК "ЖИСА". У свою чергу Живенко відзначив, що нові співвласники "входять співзасновниками тільки по ЗМІ", маючи на увазі "Радіо Рекорд" і телекомпанію "ЖИСА".

Видання також повідомляє, що одночасно з кримською ТРК "ЖИСА" "Главред-Медіа" придбав частку в телерадіокомпанії "ТОР" (Слов'янськ Донецької області).

У ТРК "ТОР" підтвердили, що близько 40% компанії придбав холдинг "Главред-Медіа". "У нас повністю змінився склад власників: є голландський власник, є приватна особа", - сказало джерело, але надати більш докладну інформацію відмовилося.

ТОВ "Главред-Медіа" створено в червні 2006 року. До складу холдингу входять журнали "Главред", "Телекритика" і "Профіль-Україна", газети "Нова", "Известия в Украине", интернет-сайты "Главред.info", "VIP.ua.com", "Stars". За деякими даними, Третьяков контролює телеканал City.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування