Одіозний заступник Цушка звинувачує Луценка в розмиванні ядра

Четвер, 26 липня 2007, 13:40

Заступник міністра внутрішніх справ Микола Плеханов критикує кадрову роботу колишнього керівництва міністерства.

"Кадрове господарство нам дісталося не в кращому стані... за два роки питання кадрового забезпечення на колегії не розглядалися, призначення проводилися безсистемно, найчастіше безконтрольно", - сказав Плеханов у четвер на прес-конференції в Києві.

Він підкреслив, що "професійне ядро керівних кадрів МВС було розмите". За словами заступника міністра, 89% керівництва середньої ланки працювали зі стажем до 2 років, незважаючи на те, що для роботи на таких посадах необхідний досвід більш 5 років.

"Така практика, такий склад не міг вирішити всіх проблем у МВС", - сказав Плеханов.

У зв'язку з цим він підкреслив, що МВС змушене було змінювати кадровий підхід і вводити низку нововведень.

Так зокрема, за словами Плеханова, призначення на посаду проводяться колегіально, пріоритет віддається професійним можливостям і здібностям кандидатів, всі остаточні рішення по призначеннях ухвалюються на колегії МВС.

Крім того, за словами Плеханова, колегіально привласнюються спеціальні звання від майора до полковника.

Він також повідомив, що чисельність Департаменту внутрішньої безпеки МВС, що зараз називається "службою внутрішньої безпеки МВС", скорочена з 1170 до 603 чоловік. За словами заступника міністра, функціональні обов'язки служби залишаються тими ж, тобто "оперативним шляхом виявляються негативні моменти в поводженні співробітників".

Крім того, Плеханов розповів, що відновлено посади заступників начальників УМВС і ГУ МВС по роботі з персоналом, які були раніше ліквідовані.

Заступник міністра також запевнив, що кожна критична публікація в ЗМІ "не проходить повз керівництво МВС". "Жоден факт неправомірних дій співробітників міліції не викривається", - підкреслив він.

Наразі МВС очолює представник коаліції, соціаліст Василь Цушко. У 2005-2006 р. (по 1 грудня 2006р.) міністром був один з лідерів "помаранчевої революції" Юрій Луценко. Михайло Плеханов відомий тим, що в 2004 році розганяв силою в Сумах акції місцевих студентів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування