Заступник Плюща хоче зробити так, щоб ні в кого не виникало бажання збирати Раду

П'ятниця, 27 липня 2007, 10:25

Перший заступник секретаря РНБО Олександр Турчинов називає намір частини депутатів Верховної Ради V скликання зібратися на засідання намаганням незаконно привласнити владні повноваження з метою дестабілізувати ситуацію в країні.

Про це йдеться в коментарі Турчинова з приводу інформації про намір депутатів від коаліції провести сесію Верховної Ради, розповсюдженому прес-службою БЮТ.

"Спроба видати зібрання частини депутатів Верховної Ради V скликання за засідання парламенту є намаганням незаконно привласнити владні повноваження з метою дестабілізувати ситуацію в Україні, ініціювати новий громадянський конфлікт та зірвати процес врегулювання політичної кризи", - заявляє Турчинов.

Турчинов наголошує, що відповідно до Конституції, Верховна Рада, яка налічує менше 300 депутатів, не є легітимною. "Цей факт відбувся, і будь-які брудні маніпуляції навколо цього потрібно розцінювати виключно як провокацію", - зазначив Турчинов.

"В державі існує стійкий правовий консенсус щодо того, що Верховна Рада V скликання, як інститут влади, не існує після складання повноважень понад 150-ма народними депутатами. Цей консенсус закріплений як судовими рішеннями, так і публічними політичними домовленостями на вищому рівні", - йдеться в коментарі.

Водночас, на думку Турчинова, "страх перед достроковими виборами штовхає деяких політичних банкротів на небезпечні вчинки".

"Я вважаю, що у випадку таких провокативних антиконституційних дій (як засідання розпущеної Верховної Ради), вони повинні рішуче і однозначно бути припинені, так щоб ні в кого і ніколи не виникло бажання створювати чергову кризу, видаючи свою самодіяльність за діяльність державних органів країни", - заявив він.

Як відомо, Турчинов є членом БЮТ і очолює виборчий штаб блоку Юлії Тимошенко. На даний момент він обіймає посаду першого заступника Ради національної безпеки й оборони.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування