Секретаріат Ющенка побажав Цушку набиратися сил, бо в нього "унікальний випадок"

П'ятниця, 27 липня 2007, 11:09

Розслідування справи про захоплення будівлі Генпрокуратури у травні можливо завершити за один-два місяці.

Впевненість у цьому висловив керівник Головної служби з питань діяльності правоохоронних органів секретаріату президента Віктор Безкоровайний в інтерв'ю газеті "Україна молода".

"Складності розслідувати й завершити цю справу для професійного слідчого абсолютно ніякої нема. Такі справи мають бути завершені за місяць-два, не більше", - зазначив він.

"Але їх затягують, бо залишається певний менталітет в окремих керівників, які придивляються до тих, хто при владі, зважають на їхню позицію, тощо. Відтак, починаються шарахання зі сторони в сторону", - додав представник секретаріату.

На питання, чим пояснюється його впевненість, Безкоровайний відповів: "Тому що це унікальний варіант - місце злочину знімалося на камеру".

"Якщо інші злочини невідомо як відбуваються, тож обставини треба певний час з'ясовувати, то у цьому випадку всі телеканали подію демонстрували буквально наживо. Слідчий дивиться телевізор, усе бачить, i йому не потрібно багато часу, аби направити справу до суду, який має прийняти рішення", - пояснив він.

Безкоровайний нагадав переконання президента Віктора Ющенка в тому, що "діям міністра внутрішніх справ Василя Цушка, який явно перевищив свої службові повноваження, повинна бути дана належна правова оцінка".

"I я не маю сумнівів, що так воно i буде. Сміється лише той, хто сміється останнім", - наголосив представник секретаріату.

На його думку, "кожного дня мотузка, що тримає Дамоклів меч над винними, стає все тоншою". "Не сумнiвайтеся - процес повернеться у правове поле. Усе ще стане з голови на ноги. Покарано буде не лише виконавців, але й замовників цього "шоу". Останню крапку поставить суд", - додав він.

Коментуючи рішення Печерського райсуду Києва, який скасував чотири постанови про порушення кримінальних справ щодо подій у ГПУ, Безкоровайний порадив дочекатися рішення Апеляційного суду Києва, куди звернулася Генпрокуратура.

"Друге. Статті Кримінального кодексу, за якими були порушені справи по окремих епізодах, це ще не всі кримінальні статті, за якими можуть бути порушені справи за дiї, інкриміновані окремим посадовцям МВС. Там вистачає i епізодів, а відтак, вистачить i статей КК", - зазначив він.

Крім того Безкоровайний нагадав, що крім Цушка у справах є потерпілі – працівники УДО та СБУ, "які мають право оскаржити будь-які рішення, що приймаються в кримінальних справах i які так само можуть добиватися справедливого рішення суду з цього питання".

"Тому, враховуючи всi тонкощi справи, бажаю пану Цушку набиратися сил, бо вони йому знадобляться", - сказав представник секретаріату.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...