Від фосфору на Львівщині ніхто не загинув

П'ятниця, 27 липня 2007, 11:26

Станом на ранок середи на стаціонарному лікуванні із симптомами хімічного отруєння на Львівщині перебуває 109 дорослих і 20 дітей.

Львівське обласне управління охорони здоров’я запевнило "Німецьку хвилю", що всі хворі поступово одужують і ні в кого не простежується загроза ускладнень.

Представник управління В’ячеслав Верес повідомив, що динаміка одужання постраждалих від фосфорного отруєння є доволі позитивною.

Водночас, він спростував інформацію, що внаслідок "фосфорної" катастрофи на Львівщині нібито померло троє жителів Буського району.

Верес назвав "політичними спекуляціями, спричиненими близькістю виборів" заяви політиків та ЗМІ про фатальні наслідки екологічної катастрофи в Ожидові, а повідомлення, зокрема, сайту "Вголос", про 3-х померлих внаслідок фосфорного отруєння – "цинічною дезінформацією".

"Якщо серед тих, що перебували за 10-20 метрів від пожежі немає ні загиблих, ні важкохворих, то що можна казати про тих, хто був за 10-15 кілометрів", - заявив він.

Водночас, Верес повідомив, що медики мають намір ще як мінімум місяць пильно стежити за самопочуттям людей, котрі потрапили в зону екологічного лиха.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування