Компанія, де працює дружина Луценка, могла заробити на МВС 6 мільйонів

П'ятниця, 27 липня 2007, 11:56

У випадку підписання контракту між Міністерством внутрішніх справ і компанією "Українські новітні телекомунікації", остання могла б заробити близько 6 мільйонів доларів разово або близько 2 мільйонів гривень щомісяця.

Такі підрахунки провела газета "Сегодня" у продовження скандалу навколо лідера блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Юрія Луценка.

За інформацією видання, у випадку підписання відповідного контракту "Українські новітні телекомунікації" стали б дилером UMC.

Дилер заробляє на тому, що одержує від оператора мобільного зв'язку комісійну винагороду. Їх існує два види.

Перший: разова винагорода дилеру за кожного нового абонента, вона коливається в межах від 15 дол. за прості пакети з мінімальним авансом і до 60 дол. за безлімітний і великоавансові пакети.

З огляду на те, що міліціонерів 400 тисяч, то за їх "мобілізацію" оператор заплатив би "Українським новітнім телекомунікаціям" мінімум 6 мільйонів доларів, робить висновок видання.

Другий спосіб: винагорода за трафік розмов. Працює за наступним принципом: від 10% від наговореної суми одержує дилер від оператора.

Винагорода виплачується протягом одного календарного року. Тобто, якщо, приміром, 400 тисяч міліціонерів наговорять на місяць по 50 гривень кожний, то виторг "Українських новітніх телекомунікацій" становить 2 мільйони гривень щомісяця.

При цьому видання відзначає, що якщо абонент відключиться від оператора протягом першого року, то дилер зобов'язаний оператору не тільки повернути усю винагороду, але і заплатити штраф.

"І якщо справді Цушко після свого приходу в МВС "поховав" усю схему з "УНТ", то компанія, де працює дружина Луценка, могла б "влетіти" на дуже круті "бабки". Так, є за що Луценку ненавидіти уряд Януковича!", - резюмує газета.

Як відомо, раніше в "Українській правді" був опублікований матеріал, у якому говориться про те, що під час перебування Луценка на посаді міністра внутрішніх справ було видано наказ про перехід міністерства на тарифи компанії "Українські новітні телекомунікації".

Фінансовим директором компанії є дружина екс-міністра Ірина Луценко, її засновники - куми родини.

На прес-конференції в Тернополі Луценко звинуватив "Українську правду" у фальші, невірогідності, суб'єктивності й упередженості. У відповідь видання заявило про готовність відповідати за усю викладену інформацію в суді.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування