Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко пішов у суд, щоб Мороз не реанімував Раду

П'ятниця, 27 липня 2007, 13:03

Лідер партії "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко просить суд заборонити голові Верховної Ради V скликання Олександру Морозу і заступнику голови Верховної Ради V скликання Адаму Мартинюку відкривати пленарні засідання Верховної Ради.

Про це Кириленко повідомив на прес-конференції в Черкасах, коментуючи інформацію про те, що Мороз планує найближчим часом скликати позачергову сесію парламенту, передає Ліга.

"Я звернувся до суду як голова партії "Наша Україна" щодо необхідності судового рішення про заборону Олександру Морозу й Адаму Мартинюку відкривати пленарні засідання Верховної Ради", - заявив він.

За словами Кириленка, і Мороз, і Мартинюк можуть відкривати засідання пленумів своїх партій, а Верховна Рада вже припинила свої повноваження.

"Мороз може починати проводити що завгодно, і називати це як завгодно, тільки з юридичної точки зору це, починаючи з 5 червня, вже остаточно не може бути пленарним засіданням", - підкреслив він.

Кириленко звернув увагу на те, що такі засідання будуть не більш ніж зборами депутатів з використанням бюджетних коштів не за призначенням, оскільки при цьому забезпечується пряма трансляція засідань, діяльність інфраструктури, робота апарату Верховної Ради.

"Усе це потім прокуратура буде розслідувати, на підставі чого голова Верховної Ради скликає такі засідання, що, тим більше, усупереч Конституції, називає засіданнями Верховної Ради", - підкреслив він.

Опозиціонер зазначив, що жодних підстав, крім політичного бажання скликати подібні засідання, немає.

"Але, безумовно, якщо Мороз і Партія регіонів на це підуть, то це буде кардинальним порушенням домовленостей, досягнутих 27 травня цього року. Я думаю, що опозиційні сили і президент почнуть адекватні заходи для захисту закону і Конституції", - сказав він.

Як відомо, президент Віктор Ющенко розпустив Верховну Раду і призначив парламентські вибори на 30 вересня. 26 червня 3 сесія Верховної Ради V скликання була оголошена закритою. За календарним планом роботи парламенту, 4 сесія відкриється в перший вівторок вересня, тобто 4 вересня.

Водночас, Мороз пізніше заявляв про можливість проведення позачергової сесії Верховної Ради в період з 10 липня по 2 вересня. Днями представники СПУ не виключали проведення позачергової сесії у вівторок, 31 липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування