Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин побачив, що Регіони повторюють його помилки

П'ятниця, 27 липня 2007, 14:41

У виборчому списку Народної партії немає ні бізнесменів, ні представників фінансово-промислових груп, а кожен кандидат даватиме письмове зобов’язання добровільно покинути посаду у разі, якщо не набере 50-60 тисяч голосів виборців на свою підтримку.

Про це заявив лідер Народної партії Володимир Литвин в інтерв’ю УНІАН.

"Кожен з тих, хто бажає бути у списках, кожен з тих, кого рекомендували регіональні партійні організації, має чітко усвідомити: один депутатський мандат - це 50-60 тисяч голосів в залежності від явки на виборчі дільниці людей. Кожен з претендентів на кандидати підпише відповідну угоду, у якій чітко буде зафіксовано, що він зобов’язується отримати підтримку людей, у кількості не менше, ніж один мандат", - заявив він.

"У разі невиконання цієї позиції зобов’язується добровільно покинути списки кандидатів. З його приводу партія має прийняти відповідне рішення, він у свою чергу не буде оскаржувати рішення ані в суді, ані у будь-який інший спосіб. Всі з цим погодилися", - додав Литвин.

На запитання, чи буде зобов’язання письмовим, чи це буде "джентльменська угода", він відповів: "Письмове зобов’язання, оскільки джентльменські угоди інколи у нас не виконуються".

"Всі з цим погодилися – і на політраді, і на політвиконкомі, і перед з’їздом кожен підпише такий документ. Будь ласка, хай переконують людей, шукають гроші, але кожен повинен виступати як член команди, і думати, як виступити, щоби люди його підтримали. Інших можливостей у нас просто немає", - додав він.

Водночас, Литвин вважає, що перетягування виборців різними політичними силами було "штучно створено під час минулої президентської кампанії – і ця штучність зберігається по сьогоднішній день".

"Їм не потрібно придумувати месиджів, технологій, вони мають лише відмобілізовуватися на війну один проти одного, і це їхні головні месиджі і головні стимули. Помаранчеві – на біло-голубих, біло-голубі – на помаранчевих", - вважає екс-спікер.

Коментуючи перехід із Народної партії у список Партії регіонів відомого космонавта Леоніда Каденюка, Литвин зазначив, що йому "дивно спостерігати, як Партія регіонів повторює наші помилки попередньої виборчої кампанії". "Може статися така ситуація, що Партія регіонів у свій час неочікувано впаде під тягарем власної величі", - додав Литвин.

"Дехто з політиків каже, що Литвин, стверджуючи про майбутнє фальшування виборів, готує собі плацдарм для поразки. А я хочу сказати: це буде поразка не Литвина, а країни. Бо якщо вони домовляються і ділять сфери впливу, якщо вже домовилися, як розставити кадри після 30 вересня, а відтак домовилися, що не заважатимуть одне одному "підраховувати" голоси, то перспектив немає", - також зазначив він, додавши, що сподівається лише на спостерігачів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування