Родина Кушнарьова вважає, що його убили з "непрямим наміром"

П'ятниця, 27 липня 2007, 14:57

Потерпіла сторона в справі про смерть Євгена Кушнарьова не згодна з формулюванням слідства "убивство з необережності".

Як повідомляє УНІАН, про це заявив на прес-конференції адвокат потерпілих у справі про убивство Кушнарьова В'ячеслав Стовба.

За його словами, необхідно кваліфікувати цю справу як "убивство з непрямим наміром".

При цьому, адвокат не озвучив, чим буде відрізнятися міра покарання обвинувачуваного, якщо формулювання справи буде змінено.

Стовба також повідомив, що на адресу Генеральної прокуратури, прокуратури Харківської області і начальника слідчої групи направив клопотання, у якому попросив розглянути питання довіри прокуророві Харківської області Василю Сінчуку (щодо розслідування справи обвинувачуваного Дмитра Завального).

Крім того, адвокат звернувся з проханням невідкладно завершити моніторинг місця убивства, при якому, можливо, будуть встановлені інші учасники тих подій. Стовба відзначив, що його клопотання задоволене.

Він також повідомив, що наприкінці червня їздив у с. Червоний Шахтар Ізюмського району, де довідався, що деякі жителі села чули постріли в інший час, ніж зазначено у версії слідства.

"Потім, як мені стало відомо, по моїх слідах пройшлися інші люди, які розпитували, яка інформація цікавила мене", - відзначив Стовба. При цьому він підкреслив, що ніякого тиску на нього і на людей, яких він опитав, ніхто не чинив.

За словами адвоката, йому також стало відомо, що відстань між Завальним і Кушнарьовим під час убивства була "порівняна" із забійною силою карабіна, що складає близько 3 км. Крім того, стаж полювання в Завального 25 років, і тому, на думку Стовби, він мав би адекватно оцінювати ситуацію.

16 січня 2007 р. народний депутат Кушнарьов був доставлений в Ізюмську міську лікарню з вогнепальним пораненням черевної порожнини. 17 січня після низки операцій він помер. За фактом смерті Кушнарьова прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу за статтею "убивство з необережності".

Відповідно до офіційної інформації прокурора області Сінчука, Кушнарьова поранив помічник-консультант народного депутата Дмитра Шенцева Дмитро Завальний з мисливської рушниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування