Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко придумала, як обійти Януковича двома референдумами

Неділя, 29 липня 2007, 20:56

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що для прийняття нової редакції Конституції не потрібне її затвердження в парламенті.

В інтерв’ю телеканалу "Інтер" у неділю вона пояснила, як можна прийняти нову Конституцію іншим шляхом.

"Політики вже вичерпали свій резерв і показали свою повну нездатність творити Конституцію для країни і для людей. Тому ми підемо абсолютно іншою стратегічною дорогою", - зазначила Тимошенко.

"Перше – ми проведемо референдум щодо визначення концепції, якою має бути Конституція. Такий референдум, я впевнена, повинен іти разом з достроковими виборами", - повідомила вона.

Коли така концепція буде сформована, за словами лідера БЮТ, потрібно звернутися до людей, які є фахівцями конституційного права, "і на базі тих завдань, які видав народ, створити нову редакцію Конституції". "Політиків на гарматний вистріл до цього не підпускати, тому що знову всю справу зіпсують", - додала вона.

"Як тільки конституціоналісти народять збалансований, гармонійний, високопрофесійний документ – нову редакцію Конституції України – потрібно її в цілому ставити на референдум, зі всенародним обговоренням, підключенням до цього всіх академічних закладів", - пропонує Тимошенко.

"Якщо в цілому нова редакція Конституції буде проголосована на референдумі, вона не потребує голосування 300 голосами в залі", - переконана лідер БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування