Симоненко переманює людей Мороза?

Понеділок, 30 липня 2007, 08:48

Комуністична партія України сформувала проект свого виборчого списку.

У суботу проект списку і виборчої програми був схвалений на пленумі КПУ, пише "Комерсант-Україна".

За словами його учасників, "дискусія була непростою" і велася з 8 до 22 години. У партії вирішили, що до проведення з'їзду 2 серпня проект списку і першої п'ятірки не розголошуватимуть.

У той же час, за інформацією видання, у першу п'ятірку, яку очолює лідер партії Петро Симоненко, увійшли також шахтар-прохідник Євген Волинець, фермер Марина Перестенко, депутат V скликання Іван Герасимов і міністр охорони здоров'я Юрій Гайдаєв.

Перший віце-спікер Адам Мартинюк посяде в списку шосте місце, зазначає видання.

За інформацією газети, представники КПУ не хочуть афішувати "п'ятірку" до з'їзду тому, що розраховують поповнити список депутатом V скликання від СПУ, почесним президентом ВАТ "ММК ім. Ілліча" Володимиром Бойком.

"Із цим підприємством у нас завжди були тісні відносини. Саме наша фракція зіграла ключову роль у тому, щоб акції комбінату могли придбати самі його працівники", - розповіло високопоставлене джерело видання в КПУ.

За його словами, переговори з Бойко ще не завершені. "Він уже провів зустрічі з Петром Миколайовичем (Симоненком) і Олександром Олександровичем (Морозом). І тепер у нього є час подумати над нашою пропозицією", - сказав співрозмовник.

Факт ведення переговорів із Бойком підтвердив і сам Симоненко.

"Цей процес (переговорів), безумовно, ще не завершений, і поки про це говорити рано. Але в його (Бойка) появі в нашому списку не було б нічого дивного. Ми з Володимиром Семеновичем знайомі ще з часів, коли я був секретарем маріупольського міськкому. Він унікальний організатор у металургійній галузі...", - сказав він.

Правда, сам Бойко можливість входження у список КПУ категорично спростував. Як зазначає видання, довідавшись від редакції про реакцію Бойка на інформацію про його можливу присутність у списку КПУ, Симоненко практично відмовився від своїх слів.

У той же час, відзначає "Коммерсант" із посиланням на свої джерела, крім Бойка в Компартії обговорюються ще кілька кандидатур із СПУ.

"До нас підходили і цікавилися можливістю співробітництва і Василь Волга (депутат V скликання), і Андрій Деркач (глава НАЕК "Енергоатом"), і Віталій Шибко (депутат V скликання). Але нічого з цього не вийшло", - повідомив один із депутатів від КПУ.

Утім, Волга категорично спростував слова джерела. "Брешуть! Ніяких переговорів я не веду", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування