Костусєв порушив справи щодо двох авіакомпаній

Понеділок, 30 липня 2007, 10:43

Антимонопольний комітет порушив справи проти авіакомпаній "Аеросвіт" та "Українсько-середземноморські авіалінії" за подання інформації в неповному обсязі.

За такі дії законодавство передбачає штраф до 1% річного доходу кожного перевізника, повідомляє прес-служба АМКУ.

Як сказано у повідомленні, комітет надіслав офіційні запити ВАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт", ЗАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України", ТОВ "Українсько-середземноморські авіалінії" та КП "Авіакомпанія "Донбасаеро".

Перевізники мали надати інформацію щодо складових своїх тарифів за кожним маршрутом, динаміку цін за 2006-2007 роки, обґрунтувати підстави та конкретні розміри в разі підвищення вартості перевезень, а також пояснити причини відміни або переносу рейсів за цей період і засвідчити забезпечення прав пасажирів, зазначає АМКУ.

"Тоді як компанія "Міжнародні авіалінії України" вчасно надала необхідні дані, а у "Донбасаеро" термін відповіді ще не закінчився, "Аеросвіт" та "Українсько-середземноморські авіалінії" надали неповну інформацію на запити комітету. Наслідком цього стало порушення відповідних справ проти цих перевізників", - сказано в повідомленні.

Відповідно, зазначає АМКУ, "упродовж тижня обидві компанії мають належним чином відреагувати на повторні запити, які комітет надіслав 23 липня".

Коментуючи хід дослідження, голова АМКУ Олексій Костусєв зазначив: "Така поведінка окремих компаній є неприйнятною, вона створює перешкоди на шляху здійснення об’єктивного аналізу ситуації, що склалася в галузі міжнародних авіаперевезень. Не хотілося б думати, що це пов’язано з бажанням перевізників приховати важливі дані".

"Сьогодні питання обґрунтованості вартості авіаквитків залишається відкритим, і ми готові вжити жорстких заходів, аби знайти відповіді на запитання, які цікавлять суспільство. Втім, якщо компанії дійсно зацікавлені в неупереджених результатах дослідження, про що мені неодноразово заявляло їх керівництво, саме належна співпраця з комітетом є запорукою цього", - наголосив голова АМКУ.

Наразі АМКУ проводить комплексне дослідження ринку пасажирських перевезень авіаційним транспортом щодо того, чи не займають українські перевізники монопольного становища, і обґрунтованості вартості авіаквитків на міжнародних сполученнях.

"Дане дослідження проводиться спільно з іншими конкурентними відомствами – членами Міждержавної ради з питань антимонопольного політики країн СНД", - зазначає АМКУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News