Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зупинив ще одну постанову Януковича, що "прихопив" повноваження

Понеділок, 30 липня 2007, 11:42

Президент Віктор Ющенко зупинив дію постанови Кабінету міністрів про затвердження положення про Державний департамент з питань виконання покарань, мотивуючи це тим, що видання даної постанови порушує Конституцію.

Про це йдеться в указі від 28 липня, розміщеному на офіційному сайті президента у понеділок.

"Нормативно-правовим актом Кабінету міністрів визначено правові основи діяльності Державного департаменту з питань виконання покарань. Це не відповідає нормам п.14 ч.1 ст. 92 Конституції, за якими організація і діяльність органів і установ виконання покарань визначаються виключно законом", - пояснюється в указі.

"Крім того, оскільки здійснення функцій органами і установами виконання покарань, зокрема Державним департаментом з питань виконання покарань, безпосередньо зачіпає основні права та свободи людини і громадянина, врегулювання зазначених питань постановою Кабінету міністрів не відповідає й п.1 ч.1 ст. 92 Конституції", - сказано в документі.

Відтак, вважає президент, видавши названу постанову, Кабмін "порушив також і положення ч.2 ст. 8 Конституції, згідно з якими нормативно-правові акти мають прийматися на основі Конституції і відповідати їй, ч.2 ст. 6, ч.2 ст. 19 та ч.3 ст. 113 Основного закону держави, які зобов'язують Кабінет міністрів керуватися... зокрема, Конституцією, діяти в межах, на підставі та у спосіб, що нею передбачені".

Постанова Кабміну про затвердження положення про Державний департамент України з питань виконання покарань від 11 липня цього року визначала цей держдепартамент центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, діяльність якого спрямовується і координується урядом через міністра юстиції.

Положення також визначало повноваження Держдепартаменту з питань виконання покарань, його права та інші питання, що стосуються його діяльності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування