Справу екс-губернатора Закарпаття дорозслідують. Поки він не стане нардепом?

Понеділок, 30 липня 2007, 13:45

Апеляційний суд Закарпатської області вирішив повернути епізод кримінальної справи, пов'язаний з обвинуваченням екс-губернатора Закарпатської області Івана Різака в перевищенні влади і службових повноважень, що призвело до важких наслідків для ВАТ "Закарпаттяобленерго", у прокуратуру Закарпатської області для організації проведення додаткового розслідування.

Рішення про це ухвалила суддя Надія Стефанів 30 липня, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Згідно з рішенням суду, сторони можуть протягом 7 днів оскаржити цю постанову суду через Апеляційний суд Закарпатської області.

Суд вважає, що досудове слідство за даним епізодом проведене неповно й в однобічному порядку, зокрема, на досудовому слідстві не визначена точна сума збитку "Закарпаттяобленерго" з оплати телефонів мобільного зв'язку.

За даними прокуратури Закарпатської області, бухгалтерії "Закарпаттяобленерго" і експерта, що проводив судово-економічну експертизу, ці суми істотно відрізняються.

Крім того, досудове слідство ґрунтувалося на свідченнях голови управління "Закарпаттяобленерго" Василя Ковача, колишнього заступника губернатора Закарпатської області Івана Чамуляка, що на суді відмовився від своїх колишніх свідчень.

Суд вирішив вилучити бухгалтерські документи "Закарпаттяобленерго", провести очні ставки свідків, щоб з'ясувати, чи дійсно Різак користувався трьома номерами мобільного зв'язку, опитати свідків, установити осіб, з якими відбувалося з'єднання за трьома номерами мобільного зв'язку, якими користувався Різак.

Раніше, 26 липня Апеляційний суд Івано-Франківської області вирішив відновити слухання по епізоду кримінальної справи, пов'язаного з обвинуваченням Різака в зловживанні владою і службовим становищем, що призвели до важких наслідків для "Закарпаттяобленерго".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування