У Януковича кажуть, що підготували все для виборів, і тільки ЦВК усе гальмує

Понеділок, 30 липня 2007, 16:47

Кабінет міністрів заявляє, що вирішив практично всі питання реалізації закону про державний реєстр виборців, які належать до його компетенції, однак Центральна виборча комісія не розпочинає створення реєстру, наполягаючи, що коштів недостатньо.

"Згідно з висновком Мінфіну, підготовленим із залученням Мінтрансзв’язку та Держспецзв’язку, Центральна виборча комісія значно завищила обсяг видатків, необхідних для первинного наповнення та первинного уточнення Державного реєстру виборців", - повідомляє прес-служба уряду.

Як стверджують в уряді, "вартісні оцінки, наведені ЦВК, не відповідають ринковим, заявлена пропускна спроможність каналів зв’язку перевищує необхідну в 4 рази, за рахунок чого реальна вартість технічних засобів та оплати каналів зв’язку завищена більше ніж на 19 млн. грн.".

"З метою прискорення формування інформаційно-телекомунікаційної системи Державного реєстру виборців Кабінет міністрів дав доручення зацікавленим органам влади терміново опрацювати питання щодо уточнення кошторису видатків, порядку та термінів формування системи і подати відповідний доопрацьований та узгоджений проект урядового рішення, який невідкладно буде розглянуто Кабінетом міністрів", - повідомляє прес-служба уряду.

У Кабміні впевнені, що вартість реєстру можна значно знизити й зекономити бюджетні кошти. Зокрема, зазначається, що Держспецзв’язок пропонує для побудови захищеної мережі інформаційно-телекомунікаційної системи використовувати засоби криптографічного захисту інформації вітчизняного виробництва, які пройшли державну експертизу.

В Уряді зазначають, що закон про внесення змін до держбюджету на 2007 рік передбачає для реалізації закону про Державний реєстр виборців" видатки в обсязі 67,5 млн. грн.

Також зазначається, що з 4 травня цього року ЦВК для виконання положень закону про Держреєстр виборців було передбачено бюджетні видатки понад 15,1 млн. грн.

"Тобто ЦВК мала можливість вирішити питання розробки технічної документації, прикладного програмного забезпечення та здійснити випробовування програмного забезпечення в умовах пілотного проекту", - сказано в повідомленні.

Зі свого боку, повідомляє Кабмін, уряд затвердив технічний опис та зразок бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон та нову редакцію положення про правила транслітерації, які ЦВК вважає за доцільне використовувати під час ведення Держреєстру виборців.

Крім того, звітує уряд, 26 червня затверджено типові положення про орган (відділ) ведення Держреєстру виборців та про регіональний орган його адміністрування, 18 липня визначено порядок їх утворення та порядок утворення робочих груп обліку виборців, а 25 липня затверджено системи класифікації, необхідні для функціонування держреєстру виборців.

Міністерства, інші центральні органи виконавчої влади завершили приведення власних нормативно-правових актів у відповідність із законом про держреєстр виборців, а урядовий комітет з питань економічної політики та європейської інтеграції схвалив проект розпорядження щодо формування інформаційно-телекомунікаційної системи Держреєстру, наголошується в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування