До кінця тижня суд має розставити всі крапки в "ізраїльському паспорті" Луценка

Понеділок, 30 липня 2007, 19:47

Шевченківський райсуд Києва, як очікується, 2 серпня винесе рішення щодо позову представників лідера блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Юрія Луценка про спростування недостовірної інформації про те, що він має ізраїльське громадянство.

Про це заявив на прес-конференції в понеділок екс-керівник Національного центрального бюро Інтерполу, а нині заступник керівника київського міського штабу блоку НУ-НС Кирило Куліков, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Начальник юрдепартаменту "Народної самооборони" Юрій Мартиненко пояснив, що представники Луценка - адвокати Мартиненко і Віктор Василюк у травні нинішнього року подали до суду позов про спростування недостовірної інформації і стягнення морального збитку.

У позові мова йде про те, що заступник генпрокурора Ренат Кузьмін 13 березня в інтерв'ю телеканалу "Інтер" оприлюднив недостовірну інформацію про те, що Луценко з 1999 року має ізраїльське громадянство і нерухомість в Ізраїлі, сказав він.

За словами Мартиненка, відповідачем у справі виступає Генпрокуратура і телеканал "Інтер". Інтереси безпосередньо Кузьміна представляє за дорученням слідчий Генпрокуратури з особливо важливих справ Андрій Медведєв.

На даний момент суд виконав усі необхідні цивільно-процесуальні дії, дослідив докази, що надали сторони, відзначив Мартиненко.

"Генеральна прокуратура заперечує, що вона поширювала таку інформацію. Але ми їм надали диск із записом", - сказав він.

Мартиненко висловив думку, що будь-яке рішення суду буде оскаржено однією зі сторін, тому що його рішення не може задовольнити обидві сторони.

Як відомо, 13 березня в інтерв'ю телеканалу "Інтер" Кузьмін заявив, що Генпрокуратура має у своєму розпорядженні дані про ізраїльське громадянство екс-міністра внутрішніх справ, лідера "Народної самооборони" Луценка.

"Ми одержали копію документу за підписом посадових осіб МВС Ізраїлю, у якому зазначено про те, що Луценко є з 1999 року громадянином Ізраїлю. Зазначена його адреса проживання і номер реєстраційного посвідчення і зазначені підстави, за якими він одержав громадянство", - повідомив заступник генпрокурора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...