Обнулення "Нашої України" остаточно перетворюється в заплутаний клубок

Вівторок, 31 липня 2007, 10:48

Центвиборчком розгляне питання можливості оскарження в апеляційному порядку постанови Печерського райсуду Києва від 25 липня 2007 року про неможливість прийняття ЦВК постанови про виключення кандидатів у нардепи зі списків блоку "Наша Україна".

Із відповідною ініціативою виступив член ЦВК Олександр Чупахін, повідомляє прес-служба Соцпартії.

За словами Чупахіна, "рішення з даного питання було перенесено на 30 липня 2007 року, оскільки у цей день минав термін подачі апеляційного оскарження".

Реклама:

"Однак, незважаючи на вимоги більшості членів ЦВК визначитися з питанням - чи буде ЦВК оскаржувати постанову Печерського суду - глава комісії Шаповал відмовився це зробити, фактично проігнорувавши волю більшості членів ЦВК", - відзначив член комісії.

"Тим самим Шаповал позбавив Центвиборчком права на апеляційне оскарження рішення Печерського суду, і це означає, що рішення Печерського суду набере сили", - додав він.

У повідомленні нагадується, що 11 травня 2007 року Печерський райсуд Києва зобов'язав ЦВК повторно розглянути питання про "обнулення" списків блоку "Наша Україна".

А 25 липня 2007 року Печерський райсуд прийняв рішення "роз'яснити постанову від 11 травня 2007 року таким чином, що внесення змін у законодавство України позбавляє ЦВК після 2 червня 2007 року компетенції вирішення питань про виключення кандидатів у народні депутати з відповідних виборчих списків".

ВІДЕО ДНЯ

Але одночасно ЦВК не позбавлений необхідності виконання постанови Печерського суду Києва від 11 травня 2007, і вона не вимагає ухвалення додаткового рішення ЦВК з цього питання.

"Тобто, з одного боку суд говорить про те, що в ЦВК не має компетенції розглядати питання "обнулення" списків, а з іншого боку - змушує його це робити", - коментує Чупахін.

На його думку, "у своєму роз'ясненні від 25 липня 2007 року Печерський суд прийняв зовсім нове рішення, що заборонено Кодексом адміністративного судочинства".

"Крім того, Печерський суд Києва спирався при ухваленні рішення на закон про внесення змін до закону про вибори, прийнятий уже після 11 травня 2007 року і на рішення з'їздів БЮТ і "НУ", що також суперечить законодавству", - додав член ЦВК.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News