Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка думають, що Рудьковський розвалить міжнародний авторитет

Вівторок, 31 липня 2007, 13:45

Непрофесійність окремих членів уряду може призвести до втрати Україною авторитету як провідної транзитної держави, переконаний заступник глави секретаріату президента Віктор Бондар.

Так, занепокоєння Бондаря викликало те, що Казахстан веде переговори з Білоруссю про тимчасовий транзит фосфору територією цієї держави.

Ця тимчасова відмова від транзиту через Україну лише одного вантажу "може стати першим дзвінком" у процесах скорочення транзиту вантажів територією України внаслідок катастрофічного падіння рівня безпеки вантажо- і пасажироперевезень за час перебування Миколи Рудьковського на посаді міністра транспорту, цитує його слова прес-служба президента.

Окрім того, переконаний заступник глави секретаріату, ця ситуація свідчить "про нездатність, невміння і небажання Міністерства транспорту України в особі Рудьковського спільно з іншою країною вирішувати проблеми".

"Остаточного висновку щодо винних в аварії у Львівській області ще немає, однак і Мінтранс, і МНС дозволили собі звинуватити у проблемі казахську сторону", – зазначає Бондар.

Ситуація потребує чітких і однозначних кроків з боку керівництва уряду, наголосив заступник Глави Секретаріату.

Ідеться зокрема про:

- принципову оцінку дій і бездіяльності керівництва профільних міністерств, які стали причиною загострення ситуації з безпекою на транспорті – міністр транспорту і зв’язку М. Рудьковський має бути відсторонений від виконання обов’язків;

– проведення серйозного аналізу стану транспортної мережі України, оцінки стану реалізації державних програм щодо її розвитку та вжиття термінових заходів щодо підвищення транзитного потенціалу країни;

– чітке визначення та розподіл компетенції в сфері управління залізничним транспортом, аби унеможливити перекладання відповідальності між різними відомствами.

"Без вжиття цих заходів безвідповідальність і халатність нинішнього керівництва зазначених міністерств й надалі поглиблюватимуть загрозу національним інтересам і безпеці країни", – наголосив Бондар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування