Мінтранс звинуватив заступника Балоги в маніакальних прагненнях

Вівторок, 31 липня 2007, 17:40

Прес-служба Мінтрансу звинувачує заступника глави секретаріату президента Віктора Бондаря в дискредитації нинішнього керівництва міністерства через бажання самому повернутися на цю посаду.

"Маніакальне бажання нарешті приватизувати або продати об’єкти, відчуження яких було призупинено чинним керівництвом галузі, штовхає одного з заступників глави секретаріату України до відчайдушних спроб повернутись на посаду Міністра транспорту та зв’язку", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінтрансу.

Вона зауважує, що незважаючи на "непрофесійність багатьох своїх заяв, під час перебування в Мінтрансзв’язку Бондар зробив свій внесок у галузь: з 2005 року по перше півріччя 2006 року Головне контрольно-ревізійне управління України під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Державної адміністрації залізничного транспорту виявило фінансові порушення на загальну суму 2 млрд. грн.".

"Зокрема, перевіркою встановлено: незаконне зменшення розміру державного майна на 792 млн. грн.; втрату доходів підприємств - 200 млн. грн.; завищення витрат підприємств - 402 млн. грн.; інші порушення, пов'язані з дисципліною і недоліками у використанні державних активів, - 494 млн. грн.", - наголошується в повідомленні.

"Саме одіозність транспортних заяв, все більш типова для Секретаріату Президента, стає справжньою загрозою транзитного потенціалу України. Міждержавний транзит є для нас надто важливим ресурсом, щоб обміняти його на міністерське крісло", - наголошується в повідомленні.

До повідомлення додається довідка відповідно до якої у першому півріччі 2007 року обсяг перевезень транзитних вантажів у порівнянні з першим півріччям 2006 року склав 24,9% і становив 36,4 млн. тонн.

У 2006 році залізниця досягла рівня перевезень транзитних вантажів у обсязі 56,7 млн. тонн. При цьому у ІІ півріччі 2006 року порівняно з І півріччям обсяги транзитних перевезень зросли на 1 393,8 тис. тонн або 5%, а в ІV кварталі порівняно з ІІІ кварталом 2006 року відбулося збільшення перевезень на 14,7%.

Як відомо, у вівторок Бондар заявив, що непрофесійність деяких посадовців уряду шкодить міжнародному авторитету України і становить загрозу транспортній галузі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News