Сьогодні кандидатам в депутати видадуть дошки

П'ятниця, 10 серпня 2007, 11:53

10 серпня – останній термін, коли фракції Верховної Ради можуть подавати кандидатури своїх членів до складу окружних виборчих комісій.

Свої кандидатури до складу ОВК, відповідно до ч. 1 ст.102-2 Закону, можуть подавати фракції, утворені у ВР поточного скликання.

Кількість представників від коаліції й опозиції, згідно з ч. 2 ст.102-2, повинно бути рівним, і усі фракції в межах представництва коаліції й опозиції також повинні мати рівну кількість кандидатур.

У той же час 9 серпня, СПУ оскаржила в Окружному адміністративному суді м. Києва дві постанови ЦВК про участь у формуванні окружкомів представників колишніх депутатських фракцій парламенту БЮТ і "Нашої України".

Соціалісти обґрунтували свою позовну заяву тим, що на момент початку виборчого процесу дані фракції юридично перестали існувати, а повноваження депутатів-членів цих фракцій були достроково припинені партійними з'їздами.

Також 10 серпня - останній день для відведення місць і облаштування стендів, дошок оголошень у багатолюдних місцях для розміщення матеріалів передвиборчої агітації.

Відповідно до закону усі стенди повинні бути встановлені не пізніше, ніж за 50 днів до дня виборів.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування