Лавринович похвалився, як він захищає громадян

П'ятниця, 10 серпня 2007, 12:33

Кількість порушень прав людини в Україні складає лише трохи більше 1 відсотка від середньоєвропейського показника.

Про це в п’ятницю повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович із посиланням на статистику рішень Європейського Суду з прав людини, зокрема, винесених проти України станом на серпень 2007 року, повідомляє прес-служба міністерства.

"Практика Європейського суду свідчить, що кількість порушень прав людини в Україні складає лише трохи більше 1 відсотка від загальної кількості порушень прав людини, зафіксованих Євросудом в інших європейських країнах", - зазначено в повідомленні.

За його словами, наприклад торік, з понад 8,5 тисяч рішень винесених Європейським судом, лише у 120 рішеннях суд констатував порушення прав людини з боку держави Україна.

При цьому, зазначив Лавринович, дуже рідко позови проти України задовольнялися судом у повному обсязі, і, нерідко, зовсім не в тій частині позову, яка фігурувала як визначальна.

Окрім того, відзначив міністр, ситуація, яка фіксувалася останніми роками - зі швидким збільшенням кількості скарг до Європейського суду проти України, а також постійним ростом кількості рішень, що виносилися Євросудом проти України, станом на 2007 рік стабілізувалася.

Це, за словами Лавриновича, "безсумнівно свідчить про прагнення держави забезпечувати права своїх громадян".

"А також, про намагання держави системно виправляти недоліки, що призводять до порушень Конвенції про захист прав та основоположних свобод, якою керується Європейський суд у своїй роботі, та до якої Україна приєдналася у 1997 році після вступу до Ради Європи", - додав Лавринович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування