Помилки "Регіонів": Тимошенко, очі Мороза і російська мова. Ющенко мав дати в носа?

П'ятниця, 10 серпня 2007, 12:47

Член Партії регіонів Тарас Чорновіл вважає помилкою коаліції співпрацю з лідером БЮТ Юлією Тимошенко у подоланні президентського вето на закон "Про Кабінет міністрів".

Про це він сказав у інтерв'ю, що опубліковане на сайті фракції Партії регіонів у парламенті.

На питання про адекватність дій президента Віктора Ющенка щодо розпуску Верховної Ради, Чорновіл відповів:

"Психологічно так, а юридично – ні. Я його з психологічної точки зору можу в чомусь виправдати".

"Якщо б він був не президентом, а простою людиною, то на якісь там дії Кабміну міг би зарядити в ніс. Це не красиво, але в принципі правильно", - додав він.

"Тому що, коли в січні вранці зібралися троє лідерів – Ющенко, Янукович та Мороз, і домовилися про нормальну співпрацю всіх гілок влади, то ввечері представникам коаліції не можна було сідати за стіл переговорів з Юлією Тимошенко. Це табу", - пояснив Чорновіл.

За його словами, "якщо вранці домовилися з Ющенком, то потрібно було забути ім'я Тимошенко - вона в опозиції, з нею можна привітатися і попрощатися".

"Але ж ні, коли Тимошенко дізналася, що в нас є нормальні перемови з Ющенком, то вона ввечері до нас приїхала, і запропонувала свої послуги у подоланні вето на закон "Про Кабінет міністрів", який для Ющенко був особливим подразником. І це була наша головна помилка", - сказав Чорновіл.

"Не можна вранці домовлятися з Ющенком, а ввечері з його підкилимовим ворогом – Юлією Тимошенко. Вона для президента, з точки зору психологічної неприязні, стоїть на одному рівні з Януковичем", - додав він.

Другою помилкою Чорновіл назвав те, що "раптом у Олександра Мороза загорілися очі, коли мова зайшла про створення конституційної більшості".

"На якого чорта нам була потрібна коаліція у триста чоловік? Я й сам не можу дати на це відповідь... Конституційна більшість майже нічого б не дала. Розумієте, зміни державного устрою відбуваються у наступній процедурі: спочатку Верховна Рада ухвалює відповідні зміни, а потім це підтверджується референдумом", - зазначив він.

"Я думаю, що народ дав би негативну відповідь на пропозицію скасувати посаду президента та на утвердження російської мови як другої державної. До речі, ще однією нашою помилкою було питання про статус російської мови", - додав член Партії регіонів.

На питання про причини жорсткої критики президента, Чорновіл відповів: "Зараз у Ющенка є дві проблеми, які заважають йому стати нормальним демократичним лідером країни: перше – це синдром пізнього Кучми, а друге – він занадто емоційно все переживає".

"Ющенко хоче необмежену владу, постійно порушує Конституцію, ігнорує її. Навіть той-таки Кучма не дозволяв собі цього. Просто у Леоніда Даниловича були межі, які він не дозволяв собі переходити, а у Ющенка їх немає", - додав член Партії регіонів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News