"Нафтогаз" поставив комунальникам такі умови, що доведеться грітися дровами

П'ятниця, 10 серпня 2007, 13:01

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" прийняла рішення про постачання природного газу підприємствам комунальної теплоенергетики лише за умови 100% передплати запланованих обсягів споживання палива у наступному місяці.

Таку систему запроваджено, оскільки Компанія "не бачить іншого шляху забезпечення повноцінного проведення опалювального сезону 2007-08 рр. в умовах критично низького рівня оплати газу місцевими ТКЕ", йдеться в прес-релізі "Нафтогазу".

"Нафтогаз України" звертає увагу на те, що, незважаючи на численні попередження та жорсткі заходи, які вживала протягом останнього року Компанія, підприємства ТКЕ та місцева влада свідомо "нехтують державними інтересами в сфері газопостачання та систематично зривають строки та обсяги оплати спожитого природного газу".

При цьому в прес-релізі вказується, що втілюючи систему газопостачання теплоенергетики за 100% передплатою НАК "керується загальноприйнятим європейським досвідом".

"У жодній країні Центральної та Західної Європи природний газ не постачається в борг. У разу відсутності передплати за паливо у країнах Євросоюзу газопостачання миттєво припиняється. Природний газ у цих країнах розцінюється як товар, за який не можна не платити. Запровадження передплати природного газу для підприємств теплоенергетики України також сприятиме високій дисципліні розрахунків та надасть можливість ефективно використовувати державний енергетичний ресурс", - зазначає "Нафтогаз".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування