Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" чекають, що через ідею Ющенка їм підкидатимуть зброю й наркотики

П'ятниця, 10 серпня 2007, 13:39

Перший заступник голови фракції Партії регіонів Василь Кисельов вважає ініціативу президента Віктора Ющенка скасувати депутатські пільги передвиборним піар-ходом.

"Я переконаний, що ініціатива президента – не що інше, як передвиборний піар-хід", - передає прес-служба Партії регіонів його коментар із приводу телезвернення Ющенка, показаного в ефірі в четвер.

"Особисто мене вражає цинізм, із яким виборця нахабно намагаються одурити. Тому що основні законопроекти, які стосуються розширення пільг народних депутатів, вносилися саме представниками "Нашої України" та БЮТ і голосувалися на підтримку цими фракціями. Сьогодні вони подають пропозиції про скасування ними ж внесених пільг", - заявив Кисельов.

Коментуючи заяву Ющенка про те, що "щорічно платники податків витрачають на депутатські пільги майже 0,5 млрд. грн.", перший заступник голови фракції Партії регіонів сказав, що "президент намагається маніпулювати" цифрами.

"Сьогодні на утримання секретаріату президента, у якому числиться 619 осіб (по суті, секретаріат президента сьогодні - дублер Кабінету міністрів), витрачається 777 млн. грн., на апарат Верховної Ради, де працює 1100 осіб – 719 млн. грн. Я хочу, щоб люди знали про ці цифри і робили відповідні висновки", - зазначив Кисельов.

"Що стосується скасування депутатської недоторканності, я думаю, що президентові Верховна Рада і нове 6-е скликання взагалі потрібні тільки для того, щоб ліквідувати депутатську недоторканність і цілком узурпувати владу", - заявив також він.

У цьому Кисельова "переконує те, що була почата спроба захопити прокуратуру, була блокована робота Конституційного Суду, перепідпорядковані внутрішні війська, абсолютно незаконно призначаються судді".

На думку "регіонала", "президент розуміє, що якщо в депутата буде недоторканність, то йому, зрештою, поставлять запитання про всі ті порушення, що він сьогодні чинить".

"А якщо в депутата не буде недоторканності, то можна в будь-який момент організувати проти нього брудну акцію – або зброю підкинути, або наркотики – і змусити його замовчати під погрозою відповідальності в карному порядку", - додав Кисельов.

"Сьогодні мене вражає те, що президент забув, що більш 40 тисяч осіб користуються недоторканністю, у тому числі і сам президент. Тому я хотів би, щоб виборці теж задумалися, навіщо президент із такою наполегливістю вимагає зняття депутатської недоторканності", - підкреслив він.

У свою чергу, депутат 5 скликання від Партії регіонів Ганна Герман вважає, що "скасовувати привілеї і імунітети... слід було б вже давно... усім – у тому числі, і президентові". "Просто взяти – і зробити, як це годиться президентові, а не тамаді за столом одного політичного весілля", - заявила вона.

Водночас, за словами Герман, Партія регіонів доведе "на ділі, а не на словах", що не тримається за депутатські пільги й привілеї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...