Тимошенко може зірвати дострокові вибори?

П'ятниця, 10 серпня 2007, 14:52

Комітет виборців України заявляє, що процес обговорення кандидатур та прийняття рішень по включенню у списки відбувався недостатньо демократично, без належного впливу членів партій на визначення кандидатів.

Про це йдеться у висновках організації за підсумками спостереження за виборчим процесом дострокових виборів парламенту.

Водночас у звіті зауважується, що "висування кандидатів політичними силами проходить вільно та відкрито, ніяких перешкод у проведенні з'їздів зафіксовано не було".

Також КВУ зафіксував незначні процедурні помилки під час висунення та подачі документів про реєстрацію кандидатів.

Члени партій та рядові виборці обмежені в можливості отримати достатню детальну інформацію про кандидатів, включених до виборчих списків, йдеться у звіті.

КВУ рекомендує партіям розмістити повні біографії кандидатів та інформацію про їх доходи у партійних виданнях та на партійних Інтернет-ресурсах для загального доступу.

Агітаційна кампанія триває навіть у час, коли офіційна виборча агітація заборонена, зауважують у звіті.

Політичні партії та блоки проводять приховану агітацію, яка оплачується поза виборчими фондами, додають в організації.

КВУ висловлює занепокоєння участю посадових осіб в агітаційних та виборчих заходах в робочий час та рекомендує їм не зараховувати цей час в табелі обліку робочого часу та взяти відпустки для участі у виборчій кампанії.

Крім того, відзначається, що БЮТ розпочав кампанію по проведенню референдуму щодо змін до Конституції.

За даних правових умов проведення всіх процедур для підготовки референдуму до 30 вересня 2007 року є неможливим, а саме суміщення голосування по виборах народних депутатів та по референдуму може привести до зриву обох процесів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News