Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

М'ясники обіцяють не підривати авторитет Януковича

П'ятниця, 10 серпня 2007, 14:53

Українські виробники м'яса заявляють про готовність продавати свою продукцію до 1 жовтня 2007 року за фіксованими цінами за умови регулювання торговельної надбавки на неї і збереження обмежень на експорт зерна до кінця поточного маркетингового року.

"Ми, великі виробники м'яса, підпишемо меморандум (з урядом), де зафіксуємо ціни на м'ясо і курячі яйця на сьогоднішньому рівні і будемо їх утримувати протягом двох місяців, щоб не було цінових сплесків", - сказав журналістам голова ради директорів Асоціації "Союз птахівників" Олександр Бакуменко в Києві в п'ятницю.

Про свою готовність підписати відповідний меморандум з урядом заявив на прес-конференції також керівник корпорації "Тваринпром" Сергій Гнатюк.

У той же час Бакуменко підкреслив, що підписання меморандуму можливе тільки за умови регулювання торговельних надбавок на м'ясо і яйця, а також збереження обмежень на експорт зерна до кінця поточного маркетингового року (липень-2007 - червень-2008).

Він нагадав, що місцеві органи влади уповноважені обмежувати торговельні надбавки на м'ясо на рівні 10%.

"Ми підпишемо меморандум за умови, що буде зафіксована торговельна надбавка, щоб за наш рахунок не наживалася торгівля", - підкреслив Бакуменко.

За його словами, ціни на м'ясо птаха можуть бути зафіксовані на рівні 11 грн за 1 кг, яйця - до 3,8 грн за 10 шт.

Голова ради директорів "Союзу птахівників України" також відзначив, що за останні три тижні відпускні ціни на м'ясо птаха, свиней і великої рогатої худоби виросли на 15-20%, пов'язуючи це із сезонним ціновим коливанням.

"У серпні на ринку м'яса традиційно ростуть ціни... На ринку м'яса дефіциту немає - внутрішнє виробництво і його імпорт цілком задовольняє внутрішні потреби", - відзначив Бакуменко.

Він також повідомив, що в липні відпускні ціни на яйця досягали 3,8-4 грн за 10 шт., але за останній тиждень вони знизилися до 3-3,3 грн за 10 шт.

У той же час, за його словами, їхня вартість на ринку досягає 4-4,4 грн за 10 шт. У зв'язку з цим він підкреслив необхідність обмеження торговельної надбавки на цю продукцію.

За словами Бакуменка, через низькі ціни на яйця в першому півріччі виробники цієї продукції понесли збитки на суму 380 млн. грн.

Керівник корпорації "Тваринпром" Гнатюк повідомив, що в липні відпускні ціни на свинину виросли з 5,5-6,5 грн за 1 кг (у живій вазі) до 11 грн за 1 кг. При цьому на поточному тижні вона небагато знизилася і склали 9-10,5 грн. за 1 кг.

За його словами, одним із факторів підвищення відпускних цін на свинину є скорочення контрабанди м'яса в Україну.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування