Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політологи бачать шанс Мороза в його руках

П'ятниця, 10 серпня 2007, 15:17

Згідно з останніми даними центру соціологічних досліджень центру "Софія" на позачергових виборах до парламенту проходять чотири політичні сили.

Відповідні дані озвучив під час круглого столу директор центру Андрій Єрмолаєв.

За його словами, на виборах Партія регіонів може набрати 32%, БЮТ – 16%, "Наша Україна-Народна самооборона" – 14,9%, КПУ – 4%.

Відповідаючи на питання, "чи потрібно ховати Мороза і СПУ" з огляду на падіння рейтингів через зміну їхніх політичних переконань, він констатував 2% "стабільної електоральної підтримки" Соціалістичної партії навіть за умови суттєвого падіння рейтингів цієї політичної сили.

За його словами, успішність СПУ на виборах таким чином залежатиме від вдалої передвиборчої кампанії. "Тому це в руках Мороза та його команди", - зазначив він.

Водночас інший політолог Володимир Фесенко зазначив, що "не зважаючи на ідеологічну невизначеність і політичні поразки соціалістів за останній рік", у СПУ залишається шанс потрапити до парламенту.

У свою чергу політолог НУ-НС Олесь Доній висловив думку, що єдиною можливістю для Мороза "прорватися до Верховної ради" є технологічна та фінансова підтримка СПУ з боку Партії регіонів.

"Теоретично, якщо партія регіонів захоче віддати свій ресурс (наприклад Маріуполь) то вона може допомогти", - зазначив він.

Водночас, на думку Донія Партії Регіонів варто враховувати, що в разі непотрапляння СПУ до парламенту Партія Регіонів може втратити 1,5-2%, що може призвести до створення помаранчевої більшості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...