"Pepsi" остаточно дозволили купити "Сандору"

П'ятниця, 10 серпня 2007, 15:25

Антимонопольний комітет дозволив американським компаніям "PepsiAmericas" (м. Вілмінгтон, Делавар) та "PepsiCo" (м. Нью-Берн, Північна Кароліна) придбати частки у статутному капіталі українського ТОВ "Сандора" (с. Миколаївське, Миколаївська обл.).

Дана концентрація забезпечує покупцям відповідно понад 50% та 25% голосів у вищому органі управління товариства, повідомляє прес-служба АМКУ.

Як встановив комітет за результатами дослідження, компанія "PepsiCo" представлена на українських ринках концентрату для виготовлення безалкогольних напоїв та харчових продуктів, зокрема, чіпсів.

Інша компанія-покупець "PepsiAmericas" не здійснює господарської діяльності на території України.

Водночас, українська компанія "Сандора" займається виробництвом і реалізацією фруктових та овочевих соків, безалкогольних напоїв, вина та продуктів харчування.

Оскільки компанії працюють на різних товарних ринках України і дана концентрація не призводить до монополізації, комітет надав дозвіл на її здійснення, сказано в повідомленні.

Коментуючи ухвалене рішення, голова АМКУ Олексій Костусєв зазначив, що "подібні концентрації, коли справа стосується всесвітньо відомих компаній, відбуваються в Україні далеко не кожен день".

"Компанії не лише засвідчили належне ставлення до українських законів, але й, розуміючи важливість наслідків такої концентрації для вітчизняного ринку, виявили відкритість, щоб інформація щодо цього рішення стала надбанням суспільства", - сказав він.

"Сподіваюсь, від злиття добре відомого українцям виробника соків "Сандора" із світовою корпорацією "Pepsi" наші споживачі тільки виграють", - додав Костусєв.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...