Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов думає, що в СПУ нічого не вийде

П'ятниця, 10 серпня 2007, 17:05

У суду не існує юридичних підстав задовольнити позов Соцпартії про скасування двох постанов Центральної виборчої комісії від 3 серпня, що передбачають участь у формуванні виборчих комісій представниками колишніх депутатських фракцій БЮТ і "Наша Україна" у парламенті.

Про це сказав один із лідерів Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов у п'ятницю на прес-конференції, коментуючи позов СПУ з цього питання, а також відповідаючи на питання про те, чи може бути задоволено цей позов.

"Немає підстав. Навіть якщо буде фінансовий тиск, вони (судді) не підуть на те, щоб зірвати вибори", - упевнений Турчинов.

Коментуючи дії Соцпартії, що намагається через суд заборонити представникам БЮТ і "Нашої України" брати участь у формуванні окружних виборчих комісій, Турчинов сказав: "Це неприкрите бажання сфальсифікувати вибори".

При цьому Турчинов назвав таку позицію Соцпартії аморальною.

Лідер БЮТ також нагадав, що відповідно до закону про вибори, політичні сили, представлені у Верховній Раді мають право формувати окружні виборчі комісії.

За його словами, була досягнута домовленість про проведення позачергових парламентських виборів 30 вересня й у рамках цієї домовленості також була домовленість про формування окружних виборчих комісій у співвідношенні 50 на 50 представництва від опозиції і від коаліції.

Відповідаючи на питання про те, чи можуть бути зірвані вибори, Турчинов відповів: "Вибори можуть бути зірвані тільки в одному випадку, якщо будуть продовжуватися такі ж дії представників коаліції в ЦВК".

Турчинов також сказав: "Ці вибори, на жаль, будуть брудними", додавши, що виборча кампанія ще не почалася, однак уже починаються подібні дії і піар-ходи з боку опонентів блоку.

Як повідомлялося, СПУ 8 серпня подала позовну заяву в Окружний адміністративний суд м.Києва про визнання протиправними і скасування двох постанов Центральної виборчої комісії від 3 серпня, що передбачають участь у формуванні виборчих комісій представників колишніх депутатських фракцій БЮТ і "Наша Україна" у парламенті.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...