Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник ризикне запропонувати Януковичу затягти пояс

П'ятниця, 10 серпня 2007, 17:06

Віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник має намір запропонувати уряду скоротити витрати на утримання апарату Кабінету міністрів на наступний рік і пропонує так само вчинити секретаріату президента.

"Давайте почнемо кожний із себе. Я готовий запропонувати, що уряд перегляне убік скорочення на 2008 рік витрати. Простягаємо руку секретаріату президента для відповідних дзеркальних ініціатив зі скорочення бюджету", - сказав Табачник у п'ятницю в Житомирі.

Він позитивно оцінив ініціативу президента про те, що "повинна бути належна скромність і у вищих державних службовців, і в представників парламенту", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас він підкреслив, що "утримання апарату президента, не конкретно президента, а всього даного інституту влади, незважаючи на зміни в Конституції і скорочення повноважень президента, обходиться більше, ніж утримання усієї Верховної Ради разом із зарплатами, преміальними депутатів і їхніх квартир".

На його думку, також було б доцільно при формуванні держбюджету на 2008 рік передбачити рівень зарплати народного депутата і державного службовця 1-го рангу в розмірі середньої зарплати по країні або у сфері промисловості, та індексувати ці зарплати щорічно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування