Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк обіцяє Європі прозорий тест на зрілість

П'ятниця, 10 серпня 2007, 19:05

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк заявляє, що Україна гарантує демократичність і прозорість позачергових парламентських виборів.

Про це він заявив на прес-конференції в п'ятницю в Києві після зустрічі з главою місії ОБСЄ за спостереженням за виборами в Україні Одрі Гловер.

"Україна гарантує, що наші вибори будуть прозорими, демократичними і легітимними, і це в інтересах усіх політичних сил", - сказав Яценюк.

Він упевнений, що вибори 2007 року будуть оцінені спостерігачами ОБСЄ так само високо, як і парламентські вибори 2006 року.

Яценюк також повідомив, що вже зареєстровано 115 виборчих дільниць у закордонному виборчому окрузі.

За його словами, МЗС постійно працює з Центральною виборчою комісією для того, щоб забезпечити чітке роз'яснення громадянам України процедури голосування закордоном.

Яценюк повідомив, що в МЗС створений комітет з питань позачергових виборів, що очолює заступник міністра. "Для того, щоб не було обвинувачень у використанні адміністративного ресурсу, я навмисне відійшов від питання організації виборчого процесу", - додав він.

"Ми упевнені, що майбутні вибори, їхні результати і процедура їхні проведення є тестом на зрілість української демократії", - підкреслив глава МЗС Яценюк є N3 у виборчому списку блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування