Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко повісила дії ЦВК на "головного папу"

Субота, 11 серпня 2007, 13:59

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає відмову ЦВК зареєструвати кандидатів у депутати від її блоку виконанням прямої вказівки прем'єр-міністра Віктора Януковича.

"Зрозуміло, що те, що відбулося – це просто є виконана пряма вказівка Януковича маріонеточними, кишеньковими членами ЦВК від Партії регіонів, соціалістів і комуністів не реєструвати наш блок", - заявила вона на брифінгу в суботу.

Тимошенко висловила думку, що "члени ЦВК від Партії регіонів, соціалістів і комуністів не могли прийняти таке рішення без вказівки головного папи".

Разом з тим, Тимошенко припустила, що оскільки прем’єр знаходиться на лікуванні, то "може дійсно в нього тут такі помічники, які зробили ведмежу послугу Януковичу".

Водночас вона вважає, що дії ЦВК були "спільною режисурою" представників коаліції. "Режисура була їх спільна. Мороз має одного представника в ЦВК. Комуністи – двох. Всі інші, п’ять людей – від Партії регіонів, ці люди і не голосували за реєстрацію нашого блоку. Відбутися так могло на основі змови і консолідованого завдання членам ЦВК, і вони його виконали", - сказала вона.

"Все, що відбувається – це політичне наперсточничество. Політиків, які почали свою кар’єру грою в наперстки, і потім ці правила запровадили в політиці", - вважає лідер БЮТ.

За її словами, на вимогу ЦВК у п’ятницю БЮТ подав уточнений перелік адрес кандидатів у депутати. "[Члену ЦВК Михайлу] Охендовському, який працює хлопчиком на замовлення, соромно було визнати, що ми навіть цю дурну вимогу виконали", - зазначила вона.

Тимошенко попередила про те, що не залишить без відповіді дії членів ЦВК від Партії регіонів, соціалістів і комуністів.

"Це називається зловживанням службовим становищем і порушенням присяги. Після 30 вересня мафія їх більше не захистить, бо вони будуть у меншості. І проти них – а я буду цьому гарантом – буде порушено кримінальну справу", - зазначила лідер БЮТ.

Вона також повідомила, що БЮТ звернувся до голови ЦВК, щоб він подав подання про звільнення членів ЦВК за порушення присяги.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...