Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брат кандидата від Януковича прихопив для нього землю біля Лівадійського палацу?

Субота, 11 серпня 2007, 14:48

Депутати Лівадійської селищної ради від Партії регіонів заявляють про незаконні дії представника партії, який добився передачі великих земельних ділянок у Лівадії нібито для сім'ї прем'єр-міністра Віктора Януковича.

У суботу "Дзеркало тижня" наводить лист депутатів, більшість яких є членами Партії регіонів, датований 29 травня і адресований голові уряду й лідеру партії Віктору Януковичу, лідеру ялтинських регіоналів Олексію Боярчуку, що нині очолює кримський виборчий штаб ПР, і селищному голові Лівадії Анатолію Мамикіну.

"Діяльність Лівадійського селищної ради регулярно блокується представником Партії регіонів — Бондиком Віктором Анатолійовичем", — заявляють депутати.

Ідеться про рідного брата першого заступника міністра юстиції Валерія Бондика, який балотується до парламенту за списком Партії регіонів, у минулому — народного депутата, екс-члена Центральної виборчої комісії.

Бондик, за їх словами, "прикриваючись ім'ям Партії регіонів, особистими і близькими стосунками з сім'єю прем'єр-міністра Віктора Януковича, а також нібито будучи представником Києва в смт Лівадія від Партії регіонів, виконує доручення регіоналів, лобіюючи в раді низку питань, пов'язаних в основному з отриманням на його підставні підприємства земельних ділянок".

За словами депутатів, Бондику шляхом "погроз, залякувань і шантажу... вдалося сесійно вирішити низку питань стратегічного значення у сфері земельних відносин, як-от: передачу безоплатно у приватну власність певної кількості земельних ділянок великої площі на території смт Лівадія, з його слів, нібито потрібних для родини Віктора Януковича".

Закликаючи керівництво партії і місцевої влади втрутитися в ситуацію, автори листа також попереджають: "Якщо не буде вжито негайних заходів реагування на наше звернення і не розглянуто його по суті, ми муситимемо звернутися в засоби масової інформації та правоохоронні органи".

Разом із листом у розпорядження "Дзеркала тижня" поступив перелік ділянок на ПБК, призначених фірмам, які нібито мають відношення до Віктора Бондика: ТОВ "Левада", "Наш дом Ливадия", "Ливадийские бани", "Чаиринвест", "Горноэлитцентр".

Зокрема, йдеться про три гектари у сел. Горному, два й сім гектарів у смт. Виноградному, шість ділянок у самій Лівадії (вул. Батуріна, що веде до Лівадійського палацу) і два — в районі санаторію Нижня Ореанда.

Видання зазначає, що на сьогоднішній день відповідні рішення ради про передачу ділянок у приватну власність скасовані або оскаржуються в суді прокуратурою Криму.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування