Мороз звинуватив Ющенка в інсинуаціях і тріскотні

Субота, 11 серпня 2007, 20:21

Спікер парламенту 5 скликання Олександр Мороз вважає, що телезвернення президента Віктора Ющенка, виголошене 9 серпня, базується на відвертих інсинуаціях і спрямоване на свідому дискредитацію парламенту.

"Прикро, що президент країни свідомо вдається до дискредитації парламенту. Прикро, що послуговується при тому напівправдою і відвертими інсинуаціями", - цитує Мороза прес-служба парламенту.

"Ще прикріше, що вдається до дешевої демагогії, фактично ведучи незаконну агітацію на боці однієї політичної сили. Бідна, звичайно, та політична сила, котра такою дешевинкою хоче купити довіру виборців", - зазначив Мороз.

"Це все лицедійство. І творять його ті, хто ніколи не виступав з подібною ініціативою в парламенті, хто, в т.ч. будучи президентом, мав би не лукавити, а подати до парламенту проект відповідного закону, передбачивши в ньому, до речі, обмеження імунітету для президента, тисяч і тисяч суддів, прокурорів і т.д.", - наголошує Мороз.

"Відвертою брехнею" він називає те, що до пільг Ющенко відносить утримання парламенту, в якому 450 народних депутатів і на яких бюджет "витрачає у півтора рази менше коштів, ніж на одного президента".

"Дивно, але глава держави ніби не знає практичних речей, якщо хоче збудувати школу за 2 млн. грн., чи на 20% підвищити пенсії", - сказав Мороз. "На пенсії потрібно мінімум 19 млрд. грн., і якщо його радники не приятелюють з арифметикою, то основна професія президента не дозволила б йому робити такі огріхи", - зазначив він.

"Переконаний, краще все робити по-суті, а не шляхом політичної тріскотні", - наголосив він, порадивши переглянути зарплати чиновникам і депутатам, введені 2005 року тодішнім прем‘єр-міністром Юлією Тимошенко за згодою Ющенка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...