"Коаліційна" ЦВК звинуватила Тимошенко в погрозах і залякуванні

Неділя, 12 серпня 2007, 13:22

Ряд членів Центвиборчкому заявляють про неприпустимість тиску на них з метою реєстрації виборчого списку БЮТ.

Про це йдеться в підписаній у неділю заяві членів ЦВК, яку цитує "Інтерфакс-Україна".

"Ніхто й ніколи не зможе змусити нас прийняти незаконне рішення, навіть використовуючи такі брудні й неприпустимі в демократичній державі засоби, як погрози і залякування. Усі суперечки навколо виборчого процесу повинні вирішуватися виключно в правовій площині. Як члени Центральної виборчої комісії ми не дозволимо втягти себе в політичне протистояння", - підкреслюється в заяві.

Члени ЦВК відзначають, що мають намір "неухильно дотримувати принципу рівності прав і можливостей усіх партій (блоків) - суб'єктів виборчого процесу" не роблячи виключення для жодного з них.

Вони також розцінюють як провокацію проведені БЮТ публічні акції під стінами ЦВК.

"Організацію публічних заходів передвиборної агітації під стінами Центральної виборчої комісії тими суб'єктами виборчого процесу, що не мають права вести агітацію відповідно до закону, ми розцінюємо як провокацію. Фінансування і проведення таких заходів є протиправним", - йдеться в заяві.

Під документом підписалися члени ЦВК Тетяна Лукаш, Тамара Астахова, Юрій Данилевський, Михайло Охендовський, Броніслав Райковський, Олександр Чупахін, Олександр Шелестов.

Разом з тим, кілька сотень прихильників БЮТ у неділю пікетують будинок ЦВК з вимогою зареєструвати виборчий список політичної сили.

В даний час біля ЦВК зібралися переважно прихильники БЮТ з Києва й області, а з понеділка очікується приїзд людей з інших регіонів. На місці проведення акції встановлено більше десятка агітаційних наметів БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News