БЮТ приведе під ЦВК підтримку. Чекають Тимошенко

Понеділок, 13 серпня 2007, 08:31

Прихильники Блоку Юлії Тимошенко у понеділок продовжують пікетувати Центральну виборчу комісію з вимогою зареєструвати список блоку.

Як повідомляє "ICTV", на площі під ЦВК зібралося кілька сотень прихильників БЮТ переважно із Києва та столичної області.

Під будівлею ЦВК, де "бютівці" від суботи проводять акції протесту, стоять понад десять агітаційних наметів БЮТ.

Пікетники заявляють, що проводитимуть акцію протесту, допоки ЦВК не зареєструє список кандидатів від блоку на позачергові парламентські вибори.

Як передає Радіо "Свобода", в понеділок до БЮТівців із Києва й області мають долучитися й представники інших регіонів.

Як повідомляє "За Київ", усю ніч пікетувальники провели під ЦВК і навіть "ураганний вітер і дощ, що лютували, не змогли розігнати" їх.

"Сильний вітер підняв кілька наметів і виніс їх на дорогу, деякі з них потрапили в ДТП – намети кілька разів зіштовхнулися з авто... Уже зараз, тисячі бютівців стоять на звичайних місцях. Представники з різних областей очікують приходу на роботу членів ЦВК і співробітників апарата", - розповідає депутат Київради Олександр Бригинець.

За інформацією, що поширюється в середовищі пікетувальників, у понеділок виступить лідер блоку Юлія Тимошенко.

Як відомо, в ніч із п’ятниці на суботу ЦВК не зареєструвала список кандидатів у народні депутати від БЮТ із огляду на те, що він оформлений із порушенням законодавства: кандидати у депутати від БЮТ не подали точну адресу місця проживання.

За те, щоб зареєструвати список, проголосували тільки 7 членів ЦВК за необхідних принаймні 8, ще 7 із присутніх 14 утрималися. (Опозиційні партії мають у ЦВК 7 представників, коаліційні – 8 із загалом 15).

Згодом члени БЮТ подали повні дані щодо місця проживання, однак ЦВК все ж не зареєструвала список. У п’ятницю офіційно збіг останній термін для реєстрації списків у ЦВК.

БЮТ заявив, що оскаржить "бездіяльність" Центрвиборчкому через суд, бо вбачає за такою поведінкою членів ЦВК від коаліційних партій "політичні мотиви".

Водночас 8 членів ЦВК, які представляють коаліційні партії заявили про "грубий і неприхований тиск" і "спробу незаконного впливу" з боку БЮТ і звинувачують цей блок у "провокації".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News