"5 канал" закрив "Закриту зону" через вибори

Понеділок, 13 серпня 2007, 09:12

"5 канал", ТОВ "Продюсерська агенція "Закрита зона" та ТОВ "Студія "Зміна" припиняють співпрацю за обопільною згодою.

Про це повідомляє "Телекритика" із посиланням на прес-службу "5 каналу".

"Таке рішення мотивовано передусім етичними міркуваннями, бажанням дотримуватись демократичних цінностей, принципів свободи слова, професійних журналістських стандартів об’єктивності та неупередженості", - йдеться у повідомленні.

Керівництво каналу зазначає, що "цей крок у контексті передвиборчої кампанії має на меті попередити можливі закиди щодо заангажованості та використання ефіру певними політичними силами".

Відтак, із 13 серпня трансляції авторської програми Володимира Ар’єва "Закрита зона" на "5 каналі" не буде.

За інформацією прес-служби каналу, причиною відмови від співпраці з "Закритою зоною" є балотування Ар’єва у народні депутати.

Як відомо, Ар’єв, співвласник і керівник "Закритої зони", є соратником генерального продюсера "5 каналу" Юрія Стеця - кандидатом у депутати за списком блоку "Наша Україна – Народна самооборона" (квота "Народної самооборони").

Про намір керівництва "5 каналу" припинити співпрацю з ПЦ "Закрита зона" стало відомо у квітні 2007 року.

На "5 каналі" виходили три проекти "Закритої зони" - програма Ар’єва "Закрита зона", документальний цикл Наталки Фіцич "Відкрита зона" та програма Федора Сидорука та Віктора Заблоцького "Перший відділ".

Як повідомляє "Німецька хвиля", сам Ар‘єв був здивований рішенням каналу закрити усі ці програми: "Я сам сказав, що я буду закривати програму. Єдине, що для мене було незрозумілим – чому відмовилися від ще двох програм?".

Між тим, у п’ятницю стало відомо, що на час виборчої програми генпродюсер "5 каналу" Стець сам іде у відпустку, щоб попередити звинувачення в заангажованості, чиненні тиску та зловживанні ефіром на користь певної політичної сили.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування