Симоненко думає, що Регіони "розуміють", що Раду очолить він

Понеділок, 13 серпня 2007, 12:36

Верховну Раду повинен очолити представник Комуністичної партії.

Таку думку на прес-конференції в понеділок висловив лідер КПУ Петро Симоненко, повідомляє Ліга.

За його словами, цю необхідність диктують завдання, що стоять перед українським парламентом.

Симоненко підкреслив, що, відповідно до соцопитувань, із лівих сил тільки КПУ пройде в парламент VI скликання.

"Виходячи з цього, ми запропонували і заявили, що ми готові очолити Верховну Раду. Тому що саме КПУ не заангажована на великому капіталі, у списках КПУ немає жодного олігарха, список відображає всі соціальні шари населення", - підкреслив він.

Симоненко зазначив, що серед завдань ВР наступного скликання, зокрема, значаться продовження політичної реформи і перехід до парламентської республіки, а також соціалізація законодавчої бази.

Саме ці принципи відстоює КПУ, - повідомив лідер українських комуністів. За його словами, це дозволяє говорити, що саме член Комуністичної партії повинен очолити Верховну Раду.

На питання журналістів, чи вже є кандидатура на цю посаду і чи планує сам Симоненко стати спікером, він заявив, що має і досвід керівництва областю, і досвід роботи у Верховній Раді. "І з цією посадою я справлюся", - переконаний Симоненко.

Лідер КПУ вже обговорював цю пропозицію з Партією регіонів, і ця ідея "знаходить розуміння серед представників "регіоналів".

Як відомо, парламент 5 скликання очолював лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз. Однак зараз деякі політологи прогнозують, що соціалісти на дострокових виборах не пройдуть у Верховну Раду 6 скликання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News