Ющенку запропонували піти у відставку в обмін на помаранчеву коаліцію

Понеділок, 13 серпня 2007, 12:46

Президент Віктор Ющенко повинен сам скласти повноваження у випадку, якщо у Верховній Раді буде створена "помаранчева" коаліція.

Таку думку в понеділок на прес-конференції висловив лідер Комуністичної партії Петро Симоненко.

Як повідомляє Ліга, водночас, Симоненко впевнений, що, крім коаліції національної єдності, що діяла у Верховній Раді V скликання, ніяка інша коаліція не зможе вирішити таких питань, як продовження політреформи і соціалізації законів.

Більше того, "інший формат коаліції в парламенті призведе до узурпації влади в Україні", - вважає він.

Пояснюючи свою позицію, Симоненко заявив, що під узурпацією розуміє створення "помаранчевої" коаліції, "помаранчевого" уряду при нинішньому президенті. Тому у випадку створення такої більшості Віктор Ющенко повинен скласти свої президентські повноваження, - сказав він.

Крім того, Симоненко звинуватив главу держави в тім, що він "перетворився в агітатора виборчої кампанії".

За його словами, президент завжди повинен залишатися нейтральним. У той же час, Ющенко агітує за одну з політичних сил, - підкреслив лідер КПУ.

Нагадаємо, раніше з вуст Симоненка неодноразово звучали заклики почати процедуру імпічменту президента.

Зокрема, головний комуніст країни не раз піднімав це питання як з парламентської трибуни, так і в ході виступів перед своїми прихильниками.

У травні цього року він навіть закликав регіони організувати збір підписів на підтримку ініціативи імпічменту чинному главі держави.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування