Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко звернувся до КС через Януковича

Понеділок, 13 серпня 2007, 15:44

Президент Віктор Ющенко частково зупинив дію порядку розгляду питань, пов'язаних із призначенням на посади та звільненням із посад керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади, що затверджений постановою Кабінету міністрів від 26 червня 2007 року.

Відповідний указ глави держави оприлюднено на його сайті, повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, дію порядку призупинено у частині, що стосується питань призначення на посади та звільнення з посад перших заступників, заступників міністра оборони та міністра закордонних справ, перших заступників, заступників голів місцевих державних адміністрацій.

Глава держави звернувся до Конституційного Суду для вирішення питання про конституційність зазначених положень відповідної постанови Кабміну.

У своєму поданні Ющенко зазначає, що встановлена вищеназваним порядком процедура не передбачає участі президента у вирішенні питань, пов'язаних з призначенням на посади та звільненням з посад перших заступників, заступників міністра оборони та міністра закордонних справ.

Це, на думку глави держави, не відповідає нормам Конституції, за якими президент здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави і керівництво у сферах національної безпеки та оборони держави.

Крім того, встановлена процедура не передбачає участі президента і у вирішенні питань, пов'язаних з погодженням призначення на посади та звільнення з посад перших заступників та заступників голови КМДА, повноваження яких стосуються сфери виконавчої влади.

Брати участь у конституційному провадженні за поданням уповноважено заступника глави секретаріату президента – представника президента у Конституційному Суді Марину Ставнійчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування