Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ судитиметься за БЮТ та НУ-НС у виборчкомах

Вівторок, 14 серпня 2007, 08:38

У вівторок, 14 серпня, о 10:30 Окружний адміністративний суд Києва розпочне розгляд справи за позовом СПУ щодо неможливості участі у формуванні виборчих комісій представників колишніх депутатських фракцій парламенту БЮТ та "Нашої України".

Як повідомляє прес-служба СПУ, відповідна позовна заява Соціалістичної партії вимагає визнання протиправними та скасування двох постанов Центральної виборчої комісії від 3 серпня.

Цими постановами ЦВК передбачала участь у формуванні виборчих комісій, зокрема, представників колишніх депутатських фракцій парламенту "БЮТ" та "Нашої України", уточнює прес-служба партії.

"Подання даного позову Соціалістичною партією України має на меті усунення перешкод до проведення прозорих та рівних виборів у суворій відповідності до норм чинного законодавства", - сказано в повідомленні.

Як відомо, СПУ наполягає на тому, що представники БЮТ та "Нашої України" не мають права брати участь у формуванні виборчих комісій, оскільки на початок виборчого процесу відповідні фракції юридично перестали існувати, а повноваження їхніх депутатів були достроково припинені на підставі рішень з’їздів відповідних партій.

У понеділок ЦВК утворила 225 окружних виборчих комісій і територіальних виборчих округів. Рекомендація члена ЦВК Олександра Чупахіна не враховувати при їх формуванні кандидатури від БЮТ та "Нашої України" підтримана не була.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування