"Укрзалізниця" отримала $550 млн. на добудову й модернізацію

Вівторок, 14 серпня 2007, 10:52

Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" залучила кредит Barclayas Capital Bank на суму понад $550 млн. під ставку LIBOR плюс 2,5 % річних.

Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці", пише "Дело" з посиланням на "Reuters".

"На рахунок Укрзалізниці надійшли кредитні кошти від Barclayas Capital Bank. Кредит... буде використано на фінансування добудови мостового переходу через ріку Дніпро в Києві, модернізацію шляхового господарства і придбання нового рухомого складу", - йдеться в прес-релізі, розміщеному на сайті уряду.

У повідомленні не зазначений термін, на який виділено кредит, однак зазначається, що кошти отримані без залучення державних гарантій.

"Такі вигідні умови українські підприємства раніше отримували тільки під державні гарантії. Однак, "Укрзалізниця" змогла самостійно досягти лояльності банкірів", - сказано в повідомленні.

На сайті "Укрзалізниці" говориться, що мостовий перехід, зведення якого почалося в 2004 році, має бути введений в експлуатацію навесні 2008 року. На будівництво уже витрачено понад $400 млн.

Прес-служба не уточнює джерела раніше вкладених коштів.

Під управлінням "Укрзалізниці" знаходяться залізничні колії довжиною близько 30 тис. кілометрів по всій Україні. Галузь щорічно забезпечує перевезення понад 300 млн. тонн вантажів і близько 500 млн. пасажирів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News