Луценко думає, що на виборах його зроблять негром і расистом одночасно

Вівторок, 14 серпня 2007, 14:55

Лідер "Нашої України" – "Народної Самооборони" Юрій Луценко переконаний, що найбільша кількість бездоказових звинувачень на майбутніх виборах стосуватиметься саме його і його політичної сили.

"Найбільша кількість бездоказових звинувачень буде стосуватися Блоку НУНС і безпосередньо мене, Луценка Юрія Віталійовича", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів у вівторок.

Таким чином, на думку Луценка, його політичні опоненти намагаються закрити "головну небезпечну для себе тему – антикорупційний наступ", на основі якої ґрунтується діяльність НУНС.

"Я віддаю собі звіт, що людина, яка починає говорити про необхідність антикорупційного наступу, отримує звинувачення в тому, що він – громадянин Ізраїлю і антисеміт, в тому, що він комуніст і бандерівець, негр і расист. Я прекрасно розумію, що на мене буде вішатись все, що завгодно, в розрахунку на те, що ніякий суд за ці півтора місяці ніякого рішення не винесе", - сказав він.

Луценко нагадав, що досі безрезультатно судиться з Генпрокуратурою з приводу свого нібито ізраїльського паспорту, і суд у цій справі "штучно затягується".

Також він спростував у цьому контексті звинувачення першого віце-спікера 5 скликання Адама Мартинюка у тому, що він, працюючи міністром внутрішніх справ, нібито отримав державну квартиру, переписавши її на одного з родичів.

"Я дійсно мав квартиру в Києві площею близько 60 кв.м., і на ту частину, на яку для розширення була можливість отримати компенсацію, я її отримав. Але при цьому ніякої квартири на тестя я не переписував і державою вона мені ніколи не надавалася. У Мартинюка на цій темі якась нав’язлива хвороба, бо я вже три рази йому пояснював, що це неправда, але він продовжує її поширювати", - сказав Луценко.

Коментуючи нібито існуючі власні закордонні рахунки, він сказав, що у такому разі він "напевно менше б дружив з Давидом Важайовичем Жванією", маючи на увазі, що тоді він сам фінансував би кампанію "Народної Самооборони".

Також Луценко спростував інформацію щодо його спільної вечері з Мартинюком, головою виборчого штабу Партії регіонів Борисом Колесниковим і секретарем РНБО Іваном Плющем.

За його словами, це була вечеря "з активістами "Народної Самооборони" в київському ресторані "Курені".

"Ні пана Мартинюка, ні пана Колесникова, ні пана Плюща на цій вечері – для кого на жаль, а для кого на щастя – не було", - сказав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування