Перемога Тимошенко може розпочати нову війну судів

Вівторок, 14 серпня 2007, 20:59

Політологи вважають, що рішення Окружного адміністративного суду Києва за позовом БЮТ до ЦВК може викликати прецедент втручання судів у виборчий процес на майбутніх виборах.

"Створюється прецедент, і за допомогою суду відбулося втручання в передвиборні процедури", - констатував політолог Андрій Єрмолаєв.

На його думку, "це значить, що передвиборну кампанію і після виборів нас будуть супроводжувати суди, що, як видно, зіграють не останню роль у кампанії й у її результатах".

"Думаю, що на старті кампанії потрібно зупинитися, тому що це перетворюється на "кампанійщину", - сказав Єрмолаєв.

Політолог не виключає, що ЦВК може подати апеляцію на це рішення суду. Водночас він вважає, що розумно було б ЦВК зареєструвати виборчий список БЮТ.

"Це рішення має вже бути політичним. Формально ЦВК може зі своїми аргументами звернутися в апеляційний суд", - зазначив Єрмолаєв.

"А політично, з огляду на те, що багато політичних сил виступили за те, що потрібно припиняти цю піар-кампанію, не виключаю, що тепер після рішення суду ЦВК зареєструє список БЮТ", - додав він.

Крім того, "не виключено, що можливий черговий виток судової війни", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зі своєї сторони політолог Володимир Фесенко також вважає, що "якщо цей прецедент буде узаконений, і ЦВК погодиться з цим рішенням, то великий ризик, що подібна коректива рішень ЦВК може бути й у майбутньому, у тому числі і за результатами голосування".

"Це, мабуть, найризикованіший наслідок нинішнього судового рішення. Виникає питання, хто надалі буде ухвалювати рішення щодо виборчого процесу: ЦВК чи суди", - сказав він.

Політолог вважає, що для якнайшвидшого вирішення конфлікту з реєстрацією списку БЮТ найбільш правильним було б виконання рішення суду з боку ЦВК.

Як відомо, Окружний адміністративний суд Києва у вівторок задовольнив позов БЮТ і зобов'язав ЦВК не пізніше середи зареєструвати виборчий список блоку для участі в позачергових виборах у Верховну Раду.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування