Янукович не збирається полегшувати життя містам заради футболу

Середа, 15 серпня 2007, 09:03

У міністерстві фінансів вважають нереальним створення податкових преференцій містам, які прийматимуть футбольний чемпіонат "Євро-2012".

Як заявив у інтерв’ю "Німецькій хвилі" представник департаменту податкової та митної політики Мінфіну Сергій Серветник, податкові норми не повинні прописуватися під якусь конкретну подію, оскільки регіони отримають нерівномірне податкове навантаження.

За його словами, статус "зон спеціального економічного розвитку" під "Євро-2012" п’ять українських міст навряд чи отримають.

Чиновник запевняє, що більшість податкових преференцій, які вимагають мери п’яти міст, для місцевого самоврядування передбачені у новому податковому кодексі, який має ухвалити Верховна Рада.

"У проекті податкового кодексу за такими податками, як екологічний податок, ми передбачаємо, що він платитиметься там, де здійснюється забруднення. Збір з власників транспортних засобів він збереже свою функцію. Мета податкового кодексу ці кошти закумулювати і ліквідувати схеми ухилення від оподаткування", - наголошує Серветник.

Окрім цього, він пропонує головам міст, які прийматимуть турнір "Євро-2012", більше залучати іноземних інвестицій на вдосконалення інфраструктури та на реконструкцію стадіонів.

Як відомо, раніше 5 міст України, в яких проходитимуть матчі й заходи чемпіонату з футболу "Євро-2012" - Дніпропетровськ, Харків, Одеса, Донецьк і Львів, - звернулися до уряду з проханням надати їм спеціальні економічні пільги для підготовки до прийому "Євро-2012".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування