Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Одеський припортовий продадуть "з елементами аукціону"

Середа, 15 серпня 2007, 11:15

Україна оголосила конкурс з елементами аукціону з продажу 99,52% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" із початковою ціною 2,5 млрд грн, умови якого уряд затвердив 8 серпня.

Відповідно до офіційного оголошення в газеті "Відомості приватизації" у середу, конкурс відбудеться у Фонді держмайна через 75 днів після публікації, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи умови конкурсу, голова ФДМ Валентина Семенюк минулого тижня заявила, що вони дозволяють брати участь у ньому максимально широкому колу претендентів. При цьому наявні соціальні зобов'язання і державні інтереси будуть збережені.

Вона також уточнила, що перед конкурсом планується продаж "мізерного пакета" акцій ОПЗ на біржі, у який увійдуть акції, не викуплені в ході пільгового продажу.

Голова Фонду висловила думку, що відкритий продаж ОПЗ на конкурсі з елементами аукціону, подібно до продажу меткомбінату "Криворіжсталь", дозволить цілком виконати план приватизації на 2007 рік, що складає близько 10 млрд грн і виконаний за підсумками першого півріччя лише на 13%.

Відповідно до опублікованих умов покупець ОПЗ має протягом 5 років інвестувати в підприємство 1,2 млрд грн і збільшити обсяги його виторгу до 2,57 млрд грн, що на 36,8% перевищує показник 2006 року.

При цьому в умовах докладно викладений план реконструкції і модернізації по кожному цеху заводу.

У конкурсі зможуть брати участь промислові інвестори, які протягом 3 останніх років займалися виробництвом хімічної продукції або сировини для неї, а також компанії, які протягом мінімум року контролювали такі підприємства.

Відповідно до умов, покупець не має права протягом 5 років голосувати на загальних зборах акціонерів із питань збільшення (скорочення) розміру статутного фонду, зміни номіналу акцій, перетворення в інші господарчі товариства, а також без попередньої згоди ФДМ відчужувати все або значну частину майна заводу.

Крім того, покупець або уповноважений ним орган будуть зобов'язані зберегти фактичну чисельність робітників, яка склалася станом на 1 червня 2007 року.

Згідно з умовами, покупець також повинен виконати зобов'язання з безпеки експлуатації основного устаткування ОПЗ з прийому, збереження і перевалки аміаку на експорт, із взаємодії цеху перевалки аміаку з державним підприємством "Укрхімтрансаміак" і ВАТ "Трансаміак" (РФ).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування