Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко починає легкий шантаж Ющенка за його ж ініціативами

Середа, 15 серпня 2007, 12:57

Відмовившись від недоторканності і пільг для високопосадовців українські політики на нинішніх виборах здатні створити прецедент, виконавши передвиборчі обіцянки ще до дня голосування.

Про це на прес-конференції у Вінниці заявив лідер Компартії Петро Симоненко, повідомляє прес-служба КПУ.

"Я виступав за проведення позачергової сесії лише у тому випадку, якщо для цього буде сформовано чіткий порядок денний. Я радий, що ці ініціативи підтримують мої колеги по коаліції - Партія регіонів", – зауважив Симоненко.

Лідер КПУ запевнив, що його ініціативи у цьому плані зводилися до того, щоб представники усіх фракцій взяли участь у засіданні парламенту і зробили перший крок у виконанні своїх передвиборчих обіцянок.

"Передусім мова йде про те, що скасувати недоторканність і пільги для усіх високопосадовців можливо лише шляхом внесення змін до Конституції", – нагадав Симоненко.

За його словами, депутати Верховної Ради п'ятого скликання, особливо представники "Нашої України" та БЮТ, які "так голосно опікуються цією темою розуміють цю обставину, а тому продовжують обіцяти те, що можна зробити зараз".

Симоненко закликав колег бути щирими у своїх намірах і підтвердити цю щирість голосуванням у Верховній Раді відповідного питання.

"Завершити цю процедуру, після висновку Конституційного Суду, повинен буде наступний склад парламенту", – наголосив лідер комуністів.

На питання, як Верховна Рада може зібратися у повному складі, якщо її роботу президент вважає нелегітимною, Симоненко заявив, що "це проблеми Ющенка, у такому разі є аморальним обіцяти те, що не збираєшся зробити зараз".

Як відомо, у середу прем'єр-міністр Віктор Янукович виступив з ініціативою проведення позачергового засідання Верховної Ради, щоб проголосувати за скасування пільг та недоторканності з усіх високопосадовців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування