Кабмін зажене всіх виборців в реєстр... з самого народження

Середа, 15 серпня 2007, 13:13

Кабінет Міністрів своєю постановою затвердив порядок ведення Державного реєстру, в якому буде зібрано всі акти про цивільний стан громадян, починаючи від народження. Відповідне рішення ухвалене сьогодні у ході засідання уряду.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, обов’язковому внесенню до Реєстру підлягатимуть факти народження фізичних осіб та їх походження, смерті, шлюбу чи розлучення, усиновлення, позбавлення та поновлення батьківських прав, зміни імені.

Внесенням відомостей до реєстру займатимуться органи реєстрації актів цивільного стану міністерства юстиції, повідомляє прес-служба відомства.

Передбачається, що держреєстр актів цивільного стану громадян ляже в основу або стане підсистемою державного реєстру виборців.

Міністр наголосив, що інформація, яка міститиметься в реєстрі, матиме обмежений доступ і розголошенню не підлягатиме. Із цією метою Кабінет Міністрів визначив коло осіб, які мають право на отримання інформації з Реєстру.

Лавринович повідомив, що щороку органами реєстрації актів цивільного стану реєструється понад 1,5 млн. актових записів. Причому їх кількість щороку зростає. Так, у 2004 році було зареєстровано 1,67 млн. записів цивільного стану громадян, у 2005 – 1,76 млн., у 2006 - 1,78 млн. актових записів. В Україні діє 764 відділи реєстрації актів цивільного стану.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...