Янукович відмовиться від пільг, щоб підставити опозицію?

Середа, 15 серпня 2007, 13:48

Ініціатива прем’єра Віктора Януковича щодо скликання позачергової сесії Верховної Ради для скасування пільг і недоторканості високопосадовцям розрахована на те, що опозиційні сили відмовляться робити це зараз, мотивуючи це нелегітимністю парламенту.

Такий висновок можна зробити з відповіді міністра юстиції Олександра Лавриновича на питання, яким чином юридично можливо зібрати для цього Верховну Раду за умови відсутності двох третин її складу.

За словами Лавриновича, скасування недоторканості і пільг потребує змін до Конституції, що потрібно робити впродовж двох сесій парламенту.

Він додав, що це можна було б за згодою усіх політичних сил розпочати у жовтні на сесії парламенту шостого скликання для того, щоб уже в лютому остаточно цю процедуру завершити.

"Але це (ініціатива) зараз робиться для того, щоб продемонструвати акт політичної волі, що всі політичні сили погоджуються з тим, що цей шлях буде пройдений обов’язково і швидко", - зазначив він

Водночас позачергову сесію, на думку Лавриновича, можна зібрати для того, щоб спрямувати подання щодо скасування недоторканості до Конституційного Суду.

На думку міністра, якщо опозиційні сили відмовляться брати участь у позачерговому засіданні Верховної Ради з цього питання, це означатиме, що вони відмовляться виконувати це гасло взагалі.

"А якщо ні, то тоді буде ясно, хто відмовився від вирішення цього питання. І тільки хотів декларувати і нічого не робити", - додав Лавринович.

"Я думаю, що ви розумієте вагу публічного політичного рішення і щодо направлення до Конституційного суду теж – яким чином будуть поводитися народні обранці у період до того, як будуть внесені зміни до Конституції і якщо з'являться подання генерального прокурора", - зазначив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування